Sinner îl învinge pe Dimitrov, câştigă Masters 1000 la Miami şi îi “smulge” locul 2 lui Alcaraz

Jannik Sinner
Jannik Sinner (screenshot video Youtube)

Jannik Sinner a cucerit duminică, 31 martie al doilea titlu ATP Masters 1000 din carieră la Miami Open prezentat de Itaú, confirmându-şi practic autoritatea de necontestat în sezonul 2024. Sub soarele Floridei, italianul a jucat din nou un tenis de neoprit în drumul său spre cea de-a 13-a coroană în circuitul ATP.

Al doilea favorit l-a desfiinţat pe inspiratul Grigor Dimitrov cu 6-3, 6-1 pentru a lua cupa, cu o forţă absolută. După ce a disputat finalele din 2021 şi 2023, Jannik a realizat una dintre cele mai râvnite fapte ale sale în Florida, plasându-şi numele pe o listă de onoare rezervată legendelor.

"Sunt foarte mândru de rezultat", a declarat Sinner. "Am început săptămâna cu un pic de suferinţă. Nu am avut prea mult timp să mă adaptez la acest traseu, ştiam că va fi greu la început. M-am simţit mai bine pe măsură ce turneul a continuat. Performanţa de astăzi a fost foarte bună. Sunt mândru de modul în care am gestionat situaţia. Nu a fost uşor, aşa că au fost două săptămâni minunate”.

Sinner a trecut de la a suferi în primele tururi, fiind la două game-uri de înfrângere în al doilea meci, la a deveni o forţă colosală, trecând prin ultimele patru meciuri ale turneului fără să cedeze vreun set.

La doar 22 de ani, italianul nu a dat niciun semn de oboseală după câteva luni palpitante de emoţii profesionale. După ce a ridicat prima sa coroană de Grand Slam la Australian Open şi un titlu ATP 500 la Rotterdam, Sinner a reuşit să preia frâiele pentru a stabili un bilanţ de 22-1 în acest sezon. Un traseu de dominare totală în faţa vestiarului.

Victoria îi permite lui Sinner să ajungă pe cea mai bună poziţie din cariera sa, locul 2 în clasamentul PIF ATP, detronându-l începând de luni pe Carlos Alcaraz de pe cea de-a doua treaptă a circuitului. Spaniolul rămâne singurul jucător capabil să îl învingă pe italian în 2024, după ce a supravieţuit loviturilor de KO ale acestuia în semifinalele BNP Paribas Open de la Indian Wells.

Astfel, un start fulminant de sezon îl aduce pe Sinner mai aproape ca niciodată de vârful circuitului ATP. Înaintea unui sezon pe zgură care se anunţă incendiar, fără puncte de apărat la ATP Masters 1000 de la Madrid şi cu doar un bye în turul al doilea la Roland Garros, italianul se află acum la 1.015 puncte de numărul 1 mondial, deţinut în prezent de sârbul Novak Djokovic.

Aflat în centrul întregii atenţii, Sinner a câştigat 25 din ultimele 26 de meciuri disputate în circuit. Un moment de joc stelar pe care italianul îl abordează cu naturaleţe, concentrându-se pe sarcina zilnică de a-şi atinge obiectivele.

"Încerc să fiu în momentul prezent. Ce se întâmplă, se întâmplă. Încerc doar să mă îmbunătăţesc şi să mă bucur de moment. Acesta este un moment special", a declarat Sinner. "Nu ştii niciodată dacă va fi ultima dată sau nu. Trebuie să savurezi asta înainte de a veni un nou capitol. Sezonul pe teren va fi complet diferit. Vom vedea cum voi juca de acum încolo. Dar, cu siguranţă, turneul pe hard a fost foarte bun”.

La rândul său, Dimitrov încheie la Miami una dintre cele mai strălucitoare săptămâni din cariera sa profesională. Bulgarul, care va reveni luni, după mai bine de cinci ani, în Top 10 al clasamentului PIF ATP, a obţinut două victorii în Top 5 în faţa foştilor campioni Hubert Hurkacz şi Carlos Alcaraz. Grigor a încercat duminică aă obţină al 10-lea titlu ATP din carieră, informează ATP Tour.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport