Sinteşti, jud. Ilfov: De la cine a reţinut poliţia şase kilograme de aur, 27 de maşini de lux şi 70.000 euro

Ţigani la Piaţa Obor
Ţigani la Piaţa Obor (Epoch Times România)

În urma unor percheziţii care au avut loc duminică în localitatea Sinteşti din judeţul Ilfov, şase kilograme de aur, 27 de autoturisme de lux şi 70.000 de euro au fost ridicaţi de poliţişti, iar cinci persoane au fost reţinute în acest caz.

Cele cinci persoane care au fost reţinute în acest caz urmează să fie prezentate Tribunalului Călăraşi cu propunere de arestare preventivă, mai susţin sursele citate.

În cazul percheziţiilor făcute duminică la Sinteşti-Ilfov, localitate celebra pentru palate cu turnuleţe ale romilor, 38 de persoane sunt cercetate, întrucât sunt suspectate că au dat bani cu camătă, care erau recuperaţi ulterior din credite bancare obţinute cu acte false, informează DIICOT.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Călăraşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Călăraşi, au făcut, duminică, în localitatea Sinteşti din Ilfov, 80 de percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în obţinerea unor beneficii financiare substanţiale, prin săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani.

Membrii grupării au realizat o activitate infracţională conexă faptelor pentru care se efectuează cercetări în dosarul penal instrumentat de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucureşti, privind comiterea unor fraude bancare de proporţii, sub coordonarea liderilor Mihai Stan şi Ruse Daniel, relevă anchetatorii.

O parte din membrii grupării acordau împrumuturi percepând dobânzi cuprinse între 7 şi 40% pe lună, fără a declara organelor fiscale veniturile astfel realizate. Sumele împrumutate şi dobânzile pretinse erau recuperate ulterior prin contractarea de către debitori a unor împrumuturi bancare, creditele fiind obţinute prin utilizarea unor documente falsificate.