Situaţie fără precedent în justiţie: Procesele de la completurile de 5 judecători au fost întrerupte

Procesele de la completurile de 5 judecători de la Înalta Curte au fost suspendate. Se aşteaptă o decizie de la Secţiile Unite ale instanţei supreme.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, luni, să întrerupă toate procesele judecate la completurile de cinci judecători şi sesizează Secţiile Unite. Mari procese de corupţie amânate în decembrie urmau să fie judecate astăzi, relatează Digi24.

Este o decizie anunţată în sala de judecată de la ÎCCJ.

Completul de 5 judecători 1, tras la sorţi anul trecut în decembrie şi care are pe rol o serie de cauze importante, a decis să sesizeze secţiile unite ale instanţei supreme în legătură cu decizia Consiliului Superior al Magistraturii de anul trecut prin care s-a stabilit că acele completuri formate la jumătatea lunii decembrie îşi păstrează dosarele care le-au fost repartizate, iar cauzele nu vor fi repartizate din nou aleatoriu la completurile trase din nou la sorţi la începutul acestui an, aşa cum era practica obişnuită la instanţa supremă, dacă nu era începută propriu-zis judecarea cauzelor.

Decizia sesizării secţiilor unite a fost luată pentru că s-a ajuns la o schimbare a jurisprudenţei ÎCCJ, după cum a anunţat preşedintele de complet în sala de judecată. Drept urmare s-a dispus întreruperea cauzei respective, un dosar mai vechi, în care este implicat un fost parlamentar. În toate celelalte dosare, termenele de judecată au fost amânate în aşteptarea unei decizii a secţiilor unite.

Dosarele care aveau termene astăzi: Victor Ponta, Viorel Hrebenciuc, Sebastian Ghiţă şi Iulian Bădescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne