Soarta lui Ponta, tranşată de conducerea PSD. Dragnea: Este un caz special. Eu nu sunt un dictator

În mod normal, Codul de Etică al PSD îl scoate pe fostul premier Victor Ponta din cursa pentru parlamentare, din moment ce tocmai a fost pus sub control judiciar în noul dosar "Tony Blair". Liderul PSD Liviu Dragnea îi trimite însă semnale că s-ar putea face excepţie în cazul său.
Liviu Dragnea(presedinte PSD)
Liviu Dragnea(presedinte PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Situaţia fostului premier Victor Ponta referitoare la o viitoare candidatură la parlamentare va fi discutată în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de săptămâna viitoare, a anunţat miercuri, la finalul Biroului Permanent Naţional al partidului, liderul social-democraţilor Liviu Dragnea.

"Azi am hotărât convocarea Comitetului Executiv Naţional în 15 — 16 septembrie, urmează să transmitem în zilele următoare şi locaţia. Va fi unul dintre subiectele de la Comitetul Executiv (Victor Ponta - n.r.). Este de nivelul CExN-ului. Dincolo de invitaţia publică pe care i-o fac va primi şi o convocare personală, aşa cum e firesc", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Preşedintele PSD a subliniat că poziţia sa "de susţinere fermă" faţă de Victor Ponta nu s-a schimbat. În opinia sa, fostul premier este un caz special pentru că a adus contribuţii mari ţării din această funcţie.

"În 15 - 16 septembrie vom discuta acest aspect (aplicarea Codului de conduită al PSD pentru Ponta - n.r.), pentru că totuşi Victor Ponta este un caz special din punctul meu de vedere şi Comitetul Executiv va trebui să ia o decizie. Punctul meu de vedere este că Victor Ponta trebuie să fie pe listele PSD pentru Parlament. Asta va decide Comitetul Executiv, eu nu sunt un dictator", a adăugat Liviu Dragnea.

În cursul zilei de marţi, fostul premier Victor Ponta a fost pus sub control judiciar în noul dosar "Tony Blair, acuzat fiind de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne