Socialiştii au anunţat constituirea unei noi majorităţi parlamentare

Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova (parlament.md)

La începutul şedinţei de joi a Parlamentului Republicii Moldova, preşedintele fracţiunii Partidul Socialiştilor, Corneliu Furculiţă, a anunţat că a fost constituită o nouă majoritate parlamentară, anunţând în acest context, că o invită pe şefa statului, Maia Sandu, la consultări.

„Anunţăm constituirea unei majorităţi parlamentare şi invităm preşedintele Republicii Moldova pentru consultări cu majoritatea la ora 12:00. Consultările pot avea loc la Preşedinţie sau Parlament, la discreţia preşedintelui ţării”, a declarat Furculiţă.

Totodată, Furculiţă a ţinut să menţioneze că fracţiunile parlamentare ar trebui să recurgă la noi consultări, în vederea respectării art. 98, al. 1 din Constituţia Republicii Moldova şi cu scopul de a identifica sprijinul politic al deputaţilor pentru o anumită persoană capabilă să formeze un Guvern care să se bucure de încrederea Parlamentului.

Amintim că miercuri, 17 martie, preşedinta Maia Sandu a înainta la funcţia de premier candidatura preşedintelui interimar PAS, Igor Grosu, deputat în Parlament, iar ulterior, socialiştii s-au adresat Curţii Constituţionale solicitându-i să suspende şi să declare drept neconstituţional decretul preşedintei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe