Socialiştii au anunţat constituirea unei noi majorităţi parlamentare

Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova (parlament.md)

La începutul şedinţei de joi a Parlamentului Republicii Moldova, preşedintele fracţiunii Partidul Socialiştilor, Corneliu Furculiţă, a anunţat că a fost constituită o nouă majoritate parlamentară, anunţând în acest context, că o invită pe şefa statului, Maia Sandu, la consultări.

„Anunţăm constituirea unei majorităţi parlamentare şi invităm preşedintele Republicii Moldova pentru consultări cu majoritatea la ora 12:00. Consultările pot avea loc la Preşedinţie sau Parlament, la discreţia preşedintelui ţării”, a declarat Furculiţă.

Totodată, Furculiţă a ţinut să menţioneze că fracţiunile parlamentare ar trebui să recurgă la noi consultări, în vederea respectării art. 98, al. 1 din Constituţia Republicii Moldova şi cu scopul de a identifica sprijinul politic al deputaţilor pentru o anumită persoană capabilă să formeze un Guvern care să se bucure de încrederea Parlamentului.

Amintim că miercuri, 17 martie, preşedinta Maia Sandu a înainta la funcţia de premier candidatura preşedintelui interimar PAS, Igor Grosu, deputat în Parlament, iar ulterior, socialiştii s-au adresat Curţii Constituţionale solicitându-i să suspende şi să declare drept neconstituţional decretul preşedintei.