Socialiştii cer redenumirea unei străzi în Chişinău. PL: Se încearcă resuscitarea vechii ideologii sovietice

Primăria Chişinău
Primăria Chişinău (facebook.com)

Conducerea Partidului Liberal din Moldova a menţionat că socialiştii din cadrul Primăriei Chişinău cer redenumirea străzii Octavian Goga în A. V. Suvorov, calificând acţiunea ca fiind una „în stil clasic bolşevic”.

Potrivit unui comunicat PL, în solicitarea lor, socialiştii s-au folosit de o adresare a asociaţiei obşteşti „Fraternitatea Cadeţilor” condusă de Serghei Nazarenco - o asociaţie care are drept obiectiv promovarea intereselor minorităţilor naţionale -, precum şi de adresarea făcută de către preşedintele fracţiunii socialiştilor din Consiliul Municipal Chişinău (CMC), Serghei Afanascenco.

Mai mult decât atât, PL din CMC a specificat că o asemenea solicitare a fost adresată către Direcţia arhitectură a municipiului, iar arhitectul-şef al municipiului, Svetlana Dogotaru, planifică deja o şedinţă pentru această solicitare.

„Fracţiunea PL din CMC le aminteşte tovarăşilor socialişti că OCTAVIAN GOGA a fost un mare poet român, membru al Academiei Române, implicat în făurirea României Mari, om de cultură care a marcat prima jumătate a sec. XX, pentru o scurtă perioadă şi prim-ministru,

Pentru comparaţie, A.V. SUVOROV a fost un general al imperiului Rus care a pus în aplicare politica de expansiune a hotarelor imperiului Ţarist către Dunăre şi micşorare a influenţei Imperiului Otoman în această zonă”, se arată în comunicatul liberalilor.

Astfel, fracţiunea PL din CMC se arată împotriva unei asemenea modificări denumirii străzilor, considerând asemenea intenţii drept încercări de resuscitare a vechii ideologii sovietice prin care adevărul istoric era înlocuit cu minciuni propagandistice. În acest context, PL îşi rezervă dreptul de a împiedica asemenea abuzuri pe toate căile democratice puse la dispoziţie de legislaţia naţională şi internaţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe