Socialiştii: PL vrea să legitimizeze haosul înfăptuit de Dorin Chirtoacă la Primăria Chişinău

Pentru a-l învesti cu mai multă putere pe nepotul său, Dorin Chirtoacă, primar al municipiului Chişinău, liderul PL Mihai Ghimpu a recurs la şantaj în cadrul coaliţiei de guvernare, iar mai recent i-ar fi cerut chiar lui Plahotniuc să fie aprobată o astfel de lege.
Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal
Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (curentul.md)

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu încearcă de ceva timp ca Parlamentul să adopte cât mai urgent Legea privind statutul special al municipiului Chişinău. Potrivit deputatului socialist, Ion Ceban, săptămâna trecută Ghimpu ar fi îngenuncheat în faţa oligarhului Vladimir Plahotniuc cu solicitarea de a include pe ordinea de zi a şedinţei Parlamentului Legea privind statutul municipiului Chişinău, în lectura a doua. "Toate schemele pe care le-am deconspirat în ultimele patru luni deja dau foarte mari bătăi de cap Partidului Liberal. Ratingul lui Chirtoacă este sub un procent, ratingul lui Ghimpu este în minus şi oamenii nu mai ştiu cum să se salveze”, a afirmat Ceban, în cadrul unui briefing.

Potrivit deputatului socialist, respectivul proiect de lege va fi adoptat de Parlament săptămâna aceasta. „Neoficial avem informaţii că astăzi şi mâine este posibil să fie aprobată această lege în Parlament. Este vorba de legitimizarea totală a haosului pe care îl înfăptuieşte Dorin Chirtoacă în Primăria municipiului Chişinău. Schemele de corupţie şi multe alte acţiuni pe care le-a desfăşurat Consiliul Municipal Chişinău au pus în pericol total autoritatea lui Chirtoacă şi a altora”, a subliniat socialistul.

Conform jurnal.md, în cadrul aceluiaşi briefing a vorbit şi consilierul municipal Maxim Lebedinschi care a ţinut să precizeze că Legea pe care o vrea aprobată Mihai Ghimpu are menirea să restricţioneze atribuţiile Consiliului Municipal la propriile iniţiative şi să impună iniţiativele primarului general.

„Prin această lege se încearcă a acoperi toate fărădelegile pe care Chirtoacă le-a comis în ultimii 8 ani de zile”, a punctat Lebedinschi.

Proiectul de lege privind statutul municipiului Chişinău a fost adoptat de Parlament în primă lectură pe data de 8 aprilie a.c., în lipsa unui aviz din partea Guvernului. Mihai Ghimpu a fost la un pas să fie luat la bătaie de parlamentarii din PSRM, care au încercat să zădărnicească procedura de vot. Socialiştii, dar şi neafiliaţii din grupul Leancă, i-au acuzat la acel moment pe liberali că ar şantaja majoritatea parlamentară pentru ca documentul să fie votat. Mihai Ghimpu a respins acuzaţiile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe