Şofer reţinut de poliţie după ce a lovit intenţionat un cărucior în care se afla un bebeluş de şase luni

(Screenshot)

Şoferul unui automobil care a lovit intenţionat un cărucior în care se afla un bebeluş de doar şase luni a fost reţinut de oamenii legii, a anunţat Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureştiului. Tatăl copilului a filmat întreaga scenă cu telefonul mobil, relatează Digi 24.

Incidentul a avut loc, vineri, pe o stradă din Sectorul 6 al Capitalei.

„L-a deranjat foarte tare faptul că i-am arătat că nu am pe unde să trec cu căruţul. M-a înjurat, a devenit agresiv. Nu am ştiut că are intenţia de a mă omorî sau lovi, mai ales, vă daţi seama, să lovească un cărucior cu un copil”, a declarat tatăl bebeluşului.

Imediat după ce a lovit căruciorul, şoferul a demarat în viteză, l-a călcat pe picior pe tatăl copilului şi a fugit de la faţa locului.

„Astăzi, în jurul orei 10.40, prin apel 112, o persoană a sesizat că a fost lovită cu intenţie, ea şi copilul aflat în cărucior, de un conducător auto. Secţia 25 Poliţie a efectuat primele verificări pentru identificarea şi depistarea conducătorului auto”, se arată în primul comunicat de presă al DGPMB.

Ulterior, în cursul serii de vineri, DGPMB a revenit cu un al doilea comunicat în care a precizat următoarele:

„Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor, cu inculpatul în stare de reţinere.”

Şoferul neagă că ar fi lovit intenţionat căruciorul şi spune că totul a fost o greşeală: „Am vrut să dau în marşarier şi maşina a intrat în viteza întâia, nu am nicio vină! A fost o greşeală, o simplă greşeală”.

Totuşi, surse apropiate anchetei au afirmat că bărbatul nu ar fi la prima abatere, acesta fiind cunoscut ca un interlop care, în trecut, ar fi încercat să lovească şi alte persoane cu maşina.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.