Şor nu a avut permisiunea să părăsească R. Moldova. Năstase: Investigăm să vedem dacă a încălcat sau nu acest regim de interdicţie

Ilan Şor primarul oraşului Orhei din R. Moldova
Ilan Şor primarul oraşului Orhei din R. Moldova (facebook.com)

Deputatul moldovean, Ilan Şor, fost primar al oraşului Orhei, condamnat în prima instanţă la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru înşelăciune şi spălare de bani, ar fi părăsit ţara fără permisiunea Curţii de Apel Cahul, unde se află în prezent dosarul său.

Potrivit Curţii de Apel Cahul, acesta nu a avut decât o singură permisiune de a părăsi R. Moldova, în perioada 9-19 august 2018, când s-ar fi aflat în Israel pentru tratament. De atunci şi până în prezent, Curtea de Apel Cahul nu a emis vreo încheiere prin care inculpatului în dosarul fraudei bancare i-ar fi fost acordată permisiunea de a părăsi teritoriul R. Moldova, se arată într-un răspuns al instanţei pentru Ziarul de Gardă

Potrivit preşedintelui Igor Dodon, Ilan Şor ar fi plecat din Moldova împreună cu Vlad Plahotniuc. Ulterior, însă Ziarul Naţional a scris că Ilan Şor s-ar afla încă pe teritoriul R. Moldova, fiind observat în aceste zile într-o localitate din raionul Orhei.

În calitate de ministrul de Interne, Andrei Năstase a declarat despre Şor că se cunoaşte „că are interdicţie de a părăsi Moldova, investigăm să vedem dacă a încălcat sau nu acest regim de interdicţie”, notează UNIMEDIA.

Cât despre liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, ministrul de Interne a afirmat că „din informaţiile operative pe care le avem, Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova pe data de 14 iunie, cu un automobil de marca Mercedes prin Transnistria, a ajuns într-un oraş din Ucraina, a luat un avion până într-un alt oraş din Ucraina, iar de acolo a plecat la Londra. Plahotniuc şi-a comandat un charter care l-a aşteptat pe aeroportul Chişinău, dar probabil din frica că ar putea fi oprit, a renunţat la acea cursă charter şi a plecat prin Ucraina”.