Şoşoacă cere ca SRI să intervină contra magistraţilor şi cetăţenilor care au cerut demisia judecătorilor CCR

Diana Şoşoacă
Diana Şoşoacă

Senatoarea Diana Şoşoacă, politician lăudat de Sputnik, care s-a remarcat prin poziţii utile Rusiei, a susţinut că în rândul magistraţilor există o mişcare împotriva Constituţiei şi a cerut diviziei de apărare a Constituţiei din cadrul SRI să o anihileze.

“SRI este obligat să identifice magistraţii care alcătuiesc mişcarea împotriva Constituţiei României din cadrul sistemului judiciar.

Avem toate motivele să credem că, în contextul războiului hibrid început de ceva vreme la scară mondială, o coloană a cincea a forţelor având interese divergente cu interesul naţional românesc acţionează în justiţia română.

Prejudiciile create României de această mişcare subversivă sunt imense şi deja evidente. Deconspirarea şi anihilarea ei sunt priorităţi urgente pentru sistemul imunitar al statului, respectiv pentru comunitatea română de informaţii“, a cerut senatoarea, potrivit Newsweek.ro.

De asemenea, Şoşoacă a atacat-o pe Gabriela Scutea, procurorul general al României, pentru poziţia privind desfiinţarea Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor.

“Instigările anticonstituţionale ale procurorului general, care ar trebui să determine Consiliul Superior al Magistraturii la scoaterea sa imediată din magistratură (în orice ţară civilizată o asemenea măsură ar fi fost luată deja), se asociază cu o recentă hotărâre definitivă a Curţii de Apel Piteşti, prin care, de asemenea, sub cuvânt că s-ar pune în aplicare o decizie CJUE, altminteri abuziv interpretată, s-ar urmări subminarea ordinii constituţionale a statului prin negarea supremaţiei Constituţiei Republicii în raport cu dreptul UE şi, totodată, negarea statutului constituţional al Parlamentului României de reprezentant suprem al poporului şi unică autoritate legislativă“, a mai afirmat Şoşoacă în apelul către SRI.

Totodată, senatoarea a cerut SRI să-i identifice pe membrii ONG-urilor care au cerut demisia judecătorilor CCR.

“lată suficiente raţiuni pentru ca Serviciul Român de Informaţii să treacă de îndată la identificarea şi luarea în evidenţă a tuturor membrilor celor douăzeci şi patru de organizaţii aşa-zis civice care au declanşat campania împotriva Curţii Constituţionale a României, urmând să stabilească sursele de finanţare ale acestora şi legăturile lor cu orice alte entităţi terţe susceptibile a viza vulnerabilizarea siguranţei naţionale a României. Opinia publică ar trebui apoi informată cel puţin în legătură cu identitatea organizaţiilor fictive, precum şi cu aceea a liderilor acestei acţiuni. Evident, originea fondurilor lor financiare este o altă informaţie de interes public“, a afirmat Şoşoacă, în plenul Senatului

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne