Soţii Iohannis scoşi oficial din casa pierdută în instanţă

Preşedintele Iohannis şi soţia, care, timp de 5 luni de zile au încasat chirie pe un imobil pierdut în instanţă, vor fi scoşi oficial de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice din casa cu pricina.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Florin Chirilă/Epoch Times)

La mai bine de cinci luni de la decizia Curţii de Apel Braşov prin care Carmen şi Klaus Iohannis au pierdut un imobil din centrul oraşului Sibiu, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Sibiu a solicitat radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al soţilor Iohannis asupra clădirii respective. În cele cinci luni de zile soţii Iohannis au conţinut să încaseze bani din închirierea imobilului de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 29 din Sibiu, după cum arată o anchetă din februarie a Rise Project.

"Prin adresa nr. SBG_DEX 6848 /25.03.2016 Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Sibiu a solicitat Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sibiu radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al pîrîţilor Baştea Ioan, Johannis Carmen Georgeta şi Johannis Klaus Werner care au avut calitatea de cumpărători.", se arată în răspunsul transmis de AJFP către hotnews.

Pe lângă radierea din cartea funciară a soţilor Iohannis, AJFP a mai cerut şi suplimentarea certificatului de moştenitor legal al Statului Român, "deoarece la data emiterii acestui certificat, 29.08.2008, situaţia imobilului din Sibiu, str. Nicolae Bălcescu nr. 29 era incertă, cauza aflându-se încă pe rolul instanţelor de judecată".

După efectuarea acestor operaţiuni, AJFP va evalua imobilul pentru a-l valorifica prin vânzare.

Reamintim că în noiembrie anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis a pierdut, printr-o hotărâre definitivă, dreptul de proprietate asupra uneia dintre casele sale, imobil închiriat încă din 2006 Băncii Raiffeisen. În februarie, Rise Project dezvăluia că preşedintele Iohannis încasează în continuare bani din închirierea imobilului al cărui titlu de proprietate i-a fost anulat. Valoarea anuală a contractului de închiriere dintre Klaus Iohannis şi Raiffeisen Bank este de 60.000 de euro, relata Rise Project.

Articolul integral poate fi citit aici