Sperietura recentă de la Fukushima cauzată de un termometru

Compania Tokyo Electric Power (TEPCO), a declarat luni că temperaturile ridicate de la reactorul 2 de la centrala Fukushima Daiichi au fost probabil cauzate de un termometru defect.
Funcţionari ai Tokyo Electric Power Co. împreună cu ziarişti japonezi privesc muncitori înăuntrul uzinei nucleare Fukushima Dai-ichi în Okuma, 12 noiembrie 2011 on November 12, 2011 (David Guttenfielder / AFP / Getty Images)
Jack Phillips
14.02.2012

Compania Tokyo Electric Power (TEPCO), a declarat luni că temperaturile ridicate de la reactorul 2 de la centrala Fukushima Daiichi au fost probabil cauzate de un termometru defect.

Într-o declaraţie, TEPCO a declarat că temperatura din reactor a fost de aproximativ 93,3 grade Celsius (194 grade Fahrenheit), luni la prânz. "Investigăm acum instrumentul de măsurare", a declarat TEPCO.

Două termometre aflate la aceeaşi înălţime au înregistrat 33,1 C şi 32,9 C, a raportat Times Japonia. Junichi Matsumoto, un purtător de cuvânt al TEPCO, a afirmat că "termometrul cel problematic a rămas cu acul ridicat, astfel cred că e mult mai probabil ca termometrul să fie stricat decât că temperatura ar fi în creştere. "

Toshihiro Yamamoto, un specialist în securitatea reactoarelor nucleare de la Universitatea din Kyoto, a declarat că, "este puţin probabil că indicaţia celui de 91,2 grade este corectă şi indicaţia celorlalte două este incorectă, deoarece celelalte două arată aproape aceeaşi temperatură."

Cu toate acestea, el a subliniat că TEPCO "nu ar trebui să excludă" faptul că termometrul este corect, în ciuda celorlalte două termometre care arată diferit, a raportat Times.

"Dacă temperatura este într-adevăr mai ridicată de 90 de grade, poate exista un loc în vasul de presiune, care nu este stropit cu apă. În cazul în care nu se face nimic, temperatura va continua să crească şi vasul de presiune se poate deteriora. TEPCO va trebui să schimbe modul în care injectează apa sau cantitatea de apă injectată ", a remarcat Yamamoto.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor