Spionarea şefei DNA. Un fost agent Mossad, suspect în dosar, a reuşit să fugă din România

Unul dintre suspecţii urmăriţi de autorităţi pentru spionarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a familiei sale a reuşit să fugă de sub supraveghere şi să treacă graniţa.
Laura Cotruţa Kovesi, la primirea premiului GDS, 12 martie 2015
Laura Cotruţa Kovesi, la primirea premiului GDS, 12 martie 2015 (Epoch Times România)

Unul dintre suspecţii urmăriţi de SRI şi DIICOT în cazul spionării procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a reuşit să fugă din ţară. Este vorba despre unul dintre foştii ofiţeri Mossad implicaţi în acţiunea din România a firmei private Black Cube, au dezvăluit surse judiciare pentru euractiv.ro.

"Unul dintre ei a reuşit să iasă din ţară, cu un taxi, pe la Giurgiu, spre Bulgaria. În acel moment erau reţinuţi deja doi dintre suspecţi, Ron Weiner şi David Geclowitz", au declarat sursele respective.

Sursele citate au refuzat să dezvăluie numele persoanei care a reuşit să scape, dar în mandatul de arestare dat de judecători, prezentat săptămâna trecută în exclusivitate de RISE Project, apar alte două nume ale unor angajaţi ai firmei israeliene Black Cube care nu au fost prinşi: Dan Zorella şi Avi Yanus, ambii fiind prezentaţi de jurnaliştii de investigaţie drept membri fondatori ai acestei companii, dar şi foşti ofiţeri ai Mossad, serviciul secret israelian.

Unul dintre suspecţii reţinuţi a refuzat orice colaborare cu autorităţile şi nu a făcut nicio declaraţie. Este vorba despre David Geclowitz. În schimb, Ron Weiner, un tânăr IT-ist în vârstă de 25 de ani, a dat declaraţii şi a afirmat că a primit 5.000 de euro pentru a sparge conturile de e-mail aparţinând tatălui şefei DNA, fostului ei soţ, de care aceasta a divorţat în urmă cu aproape zece ani, şi altor doi poliţişti judiciari care au lucrat la agenţia anticorupţie până în 2014.

Pentru a citi continuarea articolului intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne