Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, preluat de trei medici militari trimişi de la Bucureşti

(gds.ro)

Managerul interimar Florin Filip şi directorul medical Doina Motan Ganea de la Spitalul Judeţean din Suceava au demisionat miercuri seara. Conducerea unităţii în care 200 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv cu Covid-19 va fi preluată începând de joi de trei medici militari trimişi de la Bucureşti, informează newsbucovina.ro

Conducerea interimară a SJU Suceava reclamase că, de mai multe zile, spitalul nu mai deţinea stocuri suficiente de medicamente pentru tratarea Covid şi nici nu primise sprijinul autorităţilor.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava a fost declarat spital care tratează cazurile de Covid-19.

Reamintim că spitalul judeţean din Suceava a fost închis şi dezinfectat întrucât devenise un mare focar de infecţie, cu 200 de cadre medicale confirmate infectate cu Covid-19. În speţă este vorba despre 45 de medici, 77 asistenţi medicali, 24 infirmiere, 10 îngrijitoare şi 44 de persoane din personalul auxiliar. În prezent, are loc o anchetă penală in rem, în cazul infectării cu coronavirus înregistrate la această unitate spitalicească, unde sute de medici şi pacienţi s-au îmbolnăvit de Covid-19.

Procurorii vorbesc despre teste făcute cu prioritate unor persoane care nu aveau neapărat nevoie de ele, în vreme ce probele recoltate unor angajaţi ai spitalului nu au fost înaintate către laboratoarele specializate. Nu în ultimul rând, persoanele testate pozitiv nu ar fi fost internate în fapt în Secţia de boli infecţioase a spitalului.

Detalii aici.