Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, amendat cu 20.000 de lei pentru "manipularea" defectuoasă a pacienţilor decedaţi

foto
foto (Emanuel Ungureanu)

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost amendat cu 20.000 de lei, după ce deputatul USR Emanuel Ungureanu a acuzat că în respectiva unitate medicală morţii sunt abandonaţi cu orele pe scările interioare, "în dispreţ total faţă de cel decedat". Deputatul şi-a însoţit postarea de o serie de imagini cu o targă pe care aparent zace un trup neînsufleţit.

Ca urmare a anunţului făcut de Ungureanu, Ministerul Sănătăţii a declanşat un control finalizat cu amenzi. De asemenea, conducerii SUUB i s-a pus în vedere că, în termen de 30 de zile, să identifice şi să amenajeze un spaţiu special pentru pacienţii decedaţi.

Redăm comunicatul Ministerului Sănătăţii

"Inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au finalizat controlul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, ca urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini privind manipularea pacienţilor decedaţi.

Echipa de inspectori a constatat că imaginile apărute corespund realităţii, brancarda cu pacientul decedat a fost amplasată de către o asistentă medicală, într-un loc neadecvat, pe o scară de evacuare în caz de incendiu.

Urmare a neregulilor constatate, inspectorii sanitari au amendat SUUB cu suma 20.000 de lei, conform HG nr. 857/2011, art.32., lit.k, iar asistenta care a abandonat brancarda cu pacientul decedat, într-un spaţiu neadecvat, cu suma de 1.000 de lei, conform aceluiaşi act normativ.

De asemenea, conducerii SUUB i s-a pus în vedere că, în termen de 30 de zile, să identifice şi să amenajeze un spaţiu special pentru pacienţii decedaţi, precum şi să revizuiască procedura de manipulare a pacienţilor decedaţi, cât şi să instruiască personalul medical care se ocupă de astfel de situaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură