Stânga radicală americană organizează un protest în faţa Casei Albe. Durata - 50 de zile

Protest organizat în cadrul mişcării Occupy, în apropiere de Casa Albă, 17 ianuarie 2012.
Protest organizat în cadrul mişcării Occupy, în apropiere de Casa Albă, 17 ianuarie 2012. (Alex Wong/Getty Images)

Pe 17 septembrie, cu ocazia celei de-a noua aniversări a mişcării Occupy Wall Street, protestatarii intenţionează să înceapă un „asediu” al Casei Albe programat să dureze cincizeci de zile - până pe 3 noiembrie, de ziua alegerilor.

Citiţi şi Anul Zero

Pagina de web a evenimentului intenţionează să aducă mii de protestatari în Piaţa Lafayette pentru a „asedia Casa Albă”. Site-ul avertizează, de asemenea, că „posibilitatea izbucnirii unui război civil cândva anul viitor nu este o glumă”.

Organizatorii invocă două motive principale pentru ocuparea Pieţei:

1. O presupusă lipsă de progrese pe Wall Street, de la ocupaţia din 2009.

1. „Trump încearcă să fure alegerile ... şi lucrurile ar putea deveni foarte urâte foarte repede pe măsură ce se apropie 3 noiembrie”.

O imagine utilizată pe pagina de web a evenimentului înfăţişează Casa Albă în flăcări, altele arată mulţimi mari de protestatari chiar în faţa clădirii.

Cererile specifice ale manifestanţilor nu sunt clare, dar site-ul ridică îngrijorări cu privire la faptul că preşedintele Trump refuză să părăsească funcţia dacă pierde şi că „adepţii supremaţiei albe aşteaptă pregătiţi, o confruntare violentă”.

Citiţi şi SUA: oraşele ard, însă nimeni nu îndrăzneşte să-i spună Insurecţie Comunistă

Pagina de web mai solicită „adepţilor #METOOers, activiştilor #BLM, rebelilor apocaliptici (...)”, să se organizeze şi să se alăture protestatarilor din Parcul Lafayette şi să creeze „asedii spontane ale clădirilor federale din zeci de oraşe”.

Evenimentele apar după luni de proteste de masă în toată SUA, inclusiv o revoltă care a dus la crimă atunci când un susţinător al lui Trump a fost împuşcat de un presupus susţinător al grupului radical anarhist Antifa în Portland.