Statele Unite cer Rusiei să ”dialogheze imediat” cu Ucraina

(captură youtube.com)
P. P.
20.03.2014

Washingtonul a cerut Moscovei să înceapă dialogul cu Kievul cu privire la bazele militare ucrainene asediate de forţele militare ruse în Crimeea, şi a condamnat actele de agresiune împotriva instalaţiilor militare ucrainene, notează Hotnews.

"Eforturile susţinute ale Rusiei de a prelua controlul asupra instalaţiilor militare ucrainene creează o situaţie periculoasă", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney.

Autorităţile pro-Kremlin din Crimeea susţin că toate instalaţiile militare ucrainene din peninsulă, inclusiv mai multe baze militare, sunt acum ilegale şi trebuiesc evacuate. De la semnarea tratatului de anexare a Crimeei la Federaţia Rusă, mai multe baze militare ucrainene au fost luate cu asalt de „miliţia locală”.

”Condamnăm aceste acte. Rusia trebuie să dialogheze imediat cu guvernul ucrainean pentru a garanta securitatea forţelor ucrainene din regiunea ucraineană Crimeea", a avertizat Carney.

Marţi, un soldat ucrainean a fost ucis şi un altul a fost grav rănit de către lunetiştii care acompaniau „forţe necunoscute cu echipament militar complet şi cagule”. În urma incidentului, ministrul ucrainean al Apărării a autorizat forţele armate ucrainene să folosească armele de foc pentru protecţie, ceea ce ar putea provoca escaladarea situaţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor