Steaua Bucureşti a ratat calificarea de pe prima poziţie în primăvara europeană

'Roş-Albaştrii' au fost învinşi de echipa elveţiană FC Lugano cu scorul de 2-1 (2-0), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, meci din Grupa G a Europa League la fotbal.
steaua, fcsb
steaua, fcsb (Captură foto)

FC Steaua Bucureşti nu va aborda primăvara europeană din postura de lider al Grupei G, în urma eşecului înregistrat în faţa formaţiei elveţiene FC Lugano, joi seara, pe Arena Naţională din capitală. Steliştii s-au înclinat cu scorul de 2-1 (2-0) în ultima etapă a celei de-a doua celei mai importante competiţii fotbalistice inter-cluburi ca valoare din Europa.

Deja calificaţi, jucătorii pregătiţi de Nicolae Dică aveau nevoie de o victorie pentru a-şi asigura statutul de cap de serie, şi pentru a putea beneficia în urma tragerii la sorţi de adversari mai acceptabili în şaisprezecimile Europa League.

Vicecampioana României nu a făcut un meci fantastic, probabil şi din cauza absenţei a unor jucători de bază precum Denis Alibec sau Budescu.

Gruparea din Superliga elveţiană a deschis rapid scorul în minutul 3 prin fundaşul Fabio Daprela, care şutat din voleu de la 22 de metri, după o minge respinsă greşit de apărare. Balint Vecsei a majorat diferenţa de pe tabela de marcaj în minutul 32 după o greşeală de marcaj a lui Larie în careul de şaisprezece metri, acesta trimiţând mingea în plasă, nelăsând nici o speranţă pentru golchiperul nostru Andrei Daniel Vlad.

Până la terminarea primei reprize, FCSB a sclipit o singură dată prin Nedelcu care a încercat poarta cu un şut de la circa 35 de metri (min. 42), mingea trecând însă puţin pe lângă poartă.

În partea a doua steliştii au ţinut de minge mai bine dar fără să pună probleme mari oaspeţilor. Ei au reuşit să înscrie până la urmă în min. 60, după ce şutul lui Harlem Gnohere, deviat de Vladimir Golemic, a trecut de linia porţii.

Gruparea din Ghencea câştigaseră în tur cu scorul de 2-1.

Au evoluat echipele:

FCSB: 99. Andrei Daniel Vlad — 44. Gabriel Enache, 3. Ionuţ Larie, 4. Mihai Bălaşa, 12. Junior Morais — 23. Ovidiu Popescu, 6. Dragoş Nedelcu — 22. Cătălin Golofca (98. Dennis Man, 46), 10. Florin Tănase (căpitan; 15. Marko Momcilovic, 61), 29. William de Amorim (9. Harlem Gnohere, 41) — 17. Florinel Coman. Antrenor: Nicolae Dică.
Rezerve neutilizate: 1. Florin Niţă — 5. Mihai Pintilii, 8. Lucian Filip.

Lugano: 1. David Da Costa — 96. Guy Eloge Koffi Yao (7. Younes Bnou-Marzouk, 87), 6. Dominik Kovacic, 5. Vladimir Golemic, 30. Fabio Daprela — 21. Radomir Milosavljevic, 18. Mario Piccinocchi (căpitan; 14. Jonathan Sabbatini, 41), 17. Balint Vecsei — 9. Antonini Culina (91. Drăgan Mihajlovic, 74), 10. Mattia Bottani, 8. Davide Mariani. Antrenor: Pierluigi Tami.
Rezerve neutilizate: 23. Joel Kiassumbua — 22. Steve Rouiller, 34. Stefano Guidotti, 95. Carlo Manicone.

Arbitru: Nikola Dabanovic; arbitri asistenţi: Milovan Djukic, Jovica Tatar; arbitri adiţionali: Milos Boskovic, Milos Savovic; arbitru de rezervă: Vladan Todorovic (toţi din Muntenegru)
Delegat UEFA: Eduard Dervishaj (Spania), observator UEFA pentru arbitri: Ghevorg Hovhanisian (Armenia)
Cartonaşe galbene: Kovacic (35), Bălaşa (71), Nedelcu (72), Da Costa (89).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport