Ştefan Gligor despre semnarea PAS a moţiunii de cenzură: Era obligat să se asigure că există voturi pentru numirea unui nou Guvern

Ştefan Gligor, directorulul de politici şi programe al Centrului de Politici şi Reforme
Ştefan Gligor, directorulul de politici şi programe al Centrului de Politici şi Reforme (facebook.com / Ştefan Gligor)

În contextul în care săptămâna trecută Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a anunţat că a semnat moţiunea de cenzură propusă de Partidul Politic Platforma Demnitate şi Adevăr (PPPDA) împotriva Guvernului condus de Ion Chicu, expertul în politici publice Ştefan Gligor a punctat că din acel moment „toate partidele de opoziţie, unul volens şi conştient, iar altul sub presiune, parcurg scenariul lui Plahotniuc”.

„Am avut un singur partid de opoziţie care părea că înţelege ce se întâmplă şi avea curajul să-şi facă propria agendă politică”, a scris Gligor într-un mesaj pe contul său de socializare, cu referire la PAS, adăugând că înainte de a ceda presiunilor concertate şi de a accepta moţiunea de cenzură, PAS şi Maia Sandu erau obligaţi să se asigure că există voturi pentru numirea unui nou Guvern.

Totodată, expertul în politici publice a ţinut să explice că în lipsa voturilor necesare pentru crearea unui nou Guvern, dacă va fi demis guvernul condus de Chicu, PAS şi Maia Sandu vor fi nevoiţi să accepte tacit voturile lui Şor şi Candu.

„Aşa opoziţia noastră a readus la viaţă şi a dat importanţă şi teren oamenilor de care a promis să elibereze ţara. Unii din lăcomie pentru putere, alţii pentru că nu ştiu să-şi apere principiile şi agenda politică.

Şi Dodon şi Plahotniuc ar fi răspuns în faţa justiţiei doar dacă existau politicieni şi partide integre, care ar fi ştiut să obţină o majoritate parlamentară integră. Astăzi, şansele opoziţiei noastre de a ajunge în alegeri parlamentare anticipate şi de a câştiga aceste alegeri parlamentare au fost reduse la minim”, a comentat Ştefan Gligor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe