Ştefan Gligor: Starea de urgenţă a fost introdusă pentru a amâna alegerile anticipate şi a scădea din ratingul PAS

Socialiştii au nevoie de timp pentru a se pregăti financiar de campania electorală, întrucât schemele sunt în desfăşurare şi fiecare săptămână aduce venituri mari, afirmă Ştefan Gligor.
Ştefan Gligor, expert în politici publice din R. Moldova
Ştefan Gligor, expert în politici publice din R. Moldova (facebook.com/IPRE)

Starea de urgenţă introdusă miercuri, 31 martie, de Parlamentul Republicii Moldova nu are legătură cu pandemia, susţine liderul Partidului Schimbării, Ştefan Gligor, menţionând că de fapt deputaţilor le este indiferent de vieţile omeneşti.

„Dacă le păsa ar fi avut grijă de medici, alocau bani, cumpărau echipamente, mijloace de protecţie şi vaccinuri. Dacă le păsa, spitalele raionale nu aşteptau oxigenatoare cumpărate din donaţiile voastre, ale cetăţenilor, le aveau pe ale lor”, scrie expertul în politici publice pe pagina sa de socializare.

În opinia acestuia, starea de urgenţă a fost introdusă pentru a fi amânate alegerile anticipate cu cel puţin 60 de zile şi a mai scădea din ratingul PAS, care la moment îl depăşeşte pe cel al PSRM.

Mai mult, pentru a se pregăti de campania electorală, inclusiv din punct de vedere financiar. „Schemele sunt în desfăşurare şi fiecare săptămână aduce venituri tenebre mari.”

„Chicu, noul proiect satelit şi partenerul PSRM are nevoie de timp pentru a înregistra partidul. Conform legii partidele înregistrate după stabilirea datei alegerilor nu pot participa la scrutin. Două luni sunt suficiente, chiar şi pentru un arogant făţarnic şi inapt ca Chicu”, a conchis Ştefan Gligor.

Fostul premier Ion Chicu a anunţat miercuri lansarea unui nou partid, al Dezvoltării şi Consolidării Moldovei. Presa de la Chişinău scrie că din echipa acestuia ar face parte ex-ministra Sănătăţii Viorica Dumbrăveanu, în prezent consiliera Zinaidei Greceanîi, fostul şef de la ministerul Economiei Anatol Usatîi, directoarea ODIMM, Iulia Costin, secretara generală a Guvernului, Lilia Ianconi, precum şi alţi şefi de direcţii sau instituţii guvernamentale şi primari.

Potrivit legii, în perioada stării de urgenţă, Parlamentul nu poate fi dizolvat. După votul din Parlament, Igor Dodon a plecat imediat la Moscova. Tot acolo a zburat şi pretinsul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.