Stelian Ion: Colegii din UDMR vor să ne ducă alături de Ungaria şi Polonia în privinţa statului de drept

Stelian Ion
Stelian Ion (Facebook - screenshot)

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a reamintit miercuri, că desfiinţarea Secţiei Speciale a fost asumată de toţi partenerii din coaliţie, deci şi de UDMR, prin programul de guvernare votat în Parlament. Nu în ultimul rând, ministrul a remarcat că cei de la UDMR vor să ducă România alături de Ungaria şi Polonia, ţări faţă de care s-a cerut declanşarea mecanismului vizând condiţionarea acordării fondurilor europene de respectarea statului de drept.

Stelian Ion a mai punctat că, dincolo de declaraţiile făcute de UDMR-işti la televizor, relevant e programul de guvernare votat în Parlament şi care a fost apreciat de Comisia Europeană.

„Dacă renunţăm la intenţii, e foarte clar că colegii din UDMR vor să ne ducă, bineînţeles ca o coincidenţă, alături de Ungaria şi Polonia pe acea viziune de abordare faţă de Comisia Europeană şi UE în ce priveşte statul de drept”, a declarat ministrul la B1 TV.

Ministrul Justiţiei a mai precizat că opoziţia UDMR faţă de desfiinţarea Secţiei Speciale nu e tocmai o surpriză, dat fiind faptul că formaţiunea a votat pentru înfiinţarea acestei structuri şi, de altfel, a votat „cot la cot toate nenorocirile din Justiţie cu PSD”.

Nu în ultimul rând, Stelian Ion a mai remarcat faptul că UDMR-iştii nu aveau obiective anume stabilite pe Justiţie în programul lor electoral, or acum, brusc, „devin foarte jucători”.

„Trebuie să facă un compromis, un pas în spate, cum cu toţii într-o coaliţie facem. Ei vor să câştige pe toate planurile şi se pare că le iese de foarte mult, dar eu sper să nu le mai iasă mult timp de acum în colo pe Justiţie”, a mai afirmat Stelian Ion

Ministrul a mai declarat că lui şi colegilor săi li s-a sugerat că nu mai facă atâta vâlvă pe subiectul Justiţie şi a atras atenţia că el nu va pune batista pe ţambal: „Noi suntem obligaţi să spunem adevărul şi să ştie oamenii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne