Stelian Ion: Legile lui Cîmpeanu sunt un pericol pentru viitorul educaţiei în România

Stelian Ion
Stelian Ion (Facebook - screenshot)

Legile Educaţiei înaintate de ministrul liberal Sorin Cîmpeanu reprezintă un pericol pentru ceea ce tot aşteptăm de zeci de ani - viitorul educaţiei în România, a tras un semnal de alarmă, via Facebook, fostul ministru USR al Justiţiei Stelian Ion.

O analiză realizată de Departamentul de Politici Publice al USR, cu colaborarea parlamentarilor din grupul USR PLUS pentru Educaţie, arată toate neajunsurile proiectelor şi propune soluţii.

USR se opune tuturor reglementărilor identificate ca fiind nocive pentru sistemul de educaţie din România.

Stelian Ion a arătat câteva dintre soluţiile pe care partidul său le vede pentru reforma educaţiei şi care nu se regăsesc în legile lui Cîmpeanu:

- O curriculă care să pună în centru cultura generală, gândirea critică, practică, creativitatea şi interdisciplinaritatea şi mai puţin transmiterea de informaţii.

- Păstrarea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) ca organism central independent de decizia politică a ministrului educaţiei.

- Fără penali la conducerea şcolilor şi universităţilor.

- Desfiinţarea inspectoratelor şcolare şi transferul de atribuţii la nivelul şcolii.

- Majorarea obligatorie, nu opţională, a costului standard per elev cu 25% pentru şcolile defavorizate.

"Cel mai bine ar fi ca proiectele ministrului Cîmpeanu să fie retrase şi elaborate altele care chiar să ajute sistemul de învăţământ", a conchis Stelian Ion.

Analiza USR poate fi citită aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne