Steve Bannon prezice că stângiştii îl vor condamna pe Trump la "mai mulţi ani de închisoare"

Steve Bannon, fostul strateg al lui Donald Trump, 22 mai 2018 (Sean Gallup/Getty Images)
Redacţia
19.06.2024

Fostul consilier al lui Trump, Steve Bannon, a avertizat că "stânga" nu se va opri de la nimic pentru a-l împiedica pe Trump să recâştige Casa Albă şi că plănuieşte să îl condamne luna viitoare la "mai mulţi ani de închisoare", potrivit lui Steve Watson, citat de Modernity.news.

Vorbind la "Convenţia poporului" a Turning Point Action din Detroit, Bannon a avertizat: "Ştiţi că pe 11 iulie îl vor condamna la mai mulţi ani de închisoare. Înţelegeţi asta, nu-i aşa?"

"Nu le pasă de aceste alegeri, nu le pasă câte voturi obţinem. Se vor lupta cu noi la fiecare pas", a adăugat Bannon.

Potrivit acestuia, "victoria în noiembrie este doar primul pas. De pe 5 până pe 6 noiembrie, Jamie Raskin va încerca să fure alegerile de pe 6 ianuarie. Deja se vorbeşte despre asta chiar acum".

"Ei vor spune deja: 'Preşedintele Trump este un insurecţionist şi nu vom certifica niciodată alegerile unui insurecţionist'", a mai afirmat Bannon.

În alt moment al discursului său, Bannon a declarat că cercul de apropiaţi ai lui Trump plănuieşte să îi tragă la răspundere pe cei care în prezent utilizează sistemul de justiţie ca armă împotriva lui.

"Vom recupera fiecare chitanţă. Şi, în cea mai strictă aplicare a legii, veţi fi anchetaţi, urmăriţi penal şi încarceraţi. Acest lucru nu are nimic de-a face cu răzbunarea. Nu are nimic de-a face cu răzbunarea [...] are de-a face cu justiţia", a promis Bannon.

Comentariile lui Bannon vin în urma unui sondaj Rasmussen realizat săptămâna trecută, care a relevat faptul că două treimi dintre americani cred că rezultatul alegerilor prezidenţiale americane din 2024 va fi afectat de fraude.

Sondajul a constatat că, dintre aceste două treimi, 40% sunt "foarte îngrijoraţi", 31% nu sunt îngrijoraţi şi doar 14% au declarat că nu sunt "deloc îngrijoraţi" de faptul că se vor comite fraude la alegeri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor