Ştiri pe scurt: Tenis - Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer s-au calificat în sferturile turneului ATP World Tour Masters 1000 de la Toronto

(MIGUEL MEDINA / AFP / Getty Images)

Perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ATP World Tour Masters 1000 de la Toronto (Rogers Cup), dotat cu premii totale de 3.146.920 dolari, joi, după ce a dispus cu 7-6 (1), 6-1 de cuplul francez Michael Llodra/Nicolas Mahut (N. 8). Perechea româno-olandeză va juca în sferturi cu favoriţii nr. 2 ai probei, Alexander Peya (Austria) şi Brunos Soares (Brazilia), de care au trecut săptămâna trecută, în sferturi, la Washington, cu 7-6 (3), 6-2.

* Jucătoarea de tenis Ana Bogdan (N. 7) a învins-o pe Elena Bogdan (venită din calificări) cu 6-1, 7-6 (2), joi, în optimile de finală ale turneului ITF de la Hechingen (Germania), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari. În sferturi, Ana Bogdan o va înfrunta pe câştigătoarea meciului dintre Ştefănie Vorih (Germania) şi Giulia Gatto-Monticone (Italia/N. 4).

* Trei echipaje româneşti, canoe 2 masculin 500 m, kaiac 4 feminin 500 m şi kaiac 1 feminin 1.000 m, s-au calificat joi în finalele Campionatelor Mondiale de kaiac-canoe pentru seniori de la Moscova.

* Încercarea hunedoreanului Avram Iancu de a traversa înot Canalul Mânecii s-a încheiat joi fără succes, după mai bine de 12 ore şi jumătate de la plecare bărbatul de 38 de ani fiind nevoit să încheie cursa din cauza valurilor foarte mari şi a oboselii, relatează publicaţia românească 'Anunţul de UK', care a transmis evenimentul în formatul 'live text'. Românul a fost oprit din cursă la ora 19.13 GMT, după ce trecuse cu mult de jumătatea distanţei dintre coasta britanică şi cea franceză. Practic, Iancu ar mai fi trebuit să înoate mai puţin de 15 kilometri până la finalul acestei curse maraton de peste 40 de kilometri.

* Halterofila Viorica Grigoraş o va înlocui pe Georgiana Dudoglu, retrasă din motive medicale, în echipei României care va participa la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) de la Nanjing, a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) pe site-ul său. La Jocurile Olimpice pentru tineret de la Nanjing (China), programate în perioada 16-28 august, România participă cu 41 de sportivi, la nu mai puţin de jumătate din sporturile incluse în acest eveniment, mai exact 14 discipline: atletism, baschet, box, haltere, canotaj, kaiac-canoe, judo, înot, gimnastică artistică, gimnastică ritmică, scrimă, taekwondo, tenis de masă şi tenis.

* Sportiva română Tunde Kriszta a ratat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de lupte pentru juniori de la Zagreb, după ce a fost învinsă în meciul pentru locurile 3-5 la categoria 59 kg de Kayla Miracle (SUA). Mihai Radu Mihuţ a pierduse şi el meciul pentru medalia de bronz în limitele categoriei 60 kg, la stilul greco-roman.

* Vicecampioana naţională la handbal masculin, Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău, a învins formaţia CH Politehnica Timişoara cu scorul de 29-25 (11-13), joi, într-un meci amical jucat în Sala ''Constantin Jude'' de pe Bega. Vârtic a fost cel mai bun marcator de la învingători, cu 7 goluri, Dospinescu a marcat 5 goluri, Bondar şi Johannson câte 3 etc. De la gazde s-au evidenţiat Cikovani — 8 goluri şi Irimescu — 5 goluri.

* Echipa feminină de handbal CSM Bucureşti a învins formaţia HCM Rm. Vâlcea cu scorul de 33-28 (12-11), joi, în Sala Sporturilor ''Traian'', într-un meci amical. CSM surclasase echipa locală cu 39-20, într-un prim joc amical desfăşurat marţi.

* Rutierul ucrainean Aleksandr Golovaş (Kolss) a câştigat, joi, prima etapă a Turului ciclist al Ţinutului Secuiesc, desfăşurată pe traseul Miercurea Ciuc — Tuşnad — Sfântu Gheorghe — Târgu Secuiesc — Miercurea Ciuc şi este lider în clasamentul general. Golovaş a fost cronometrat pe 180,7 km cu timpul de 4 h 12 min 12 sec 4/10, fiind urmat în clasament de românul Oleg Berdos (Tuşnad Cycling Team), la 8 sec 3/10, şi de japonezul Yusuke Hatanaka (Shimano Racing Team), acelaşi timp, etc.

* După reverificarea finişului etapei a 5-a a Turului ciclist al Poloniei, disputată joi, între Zakopane (Polonia) şi Strbske Pleso (Slovacia), pe distanţa de 190 km, comisarii internaţionali ai cursei au comunicat că lider al clasamentului general individual se menţine cehul Petr Vakoc (Omega Pharma), urmat la o secundă de polonezul Rafal Majka (Tinkoff Saxo) şi de spaniolul Benat Itxausti (Movistar), la 5 secunde. Iniţial, juriul de sosire anunţase că învingătorul etapei, Majka, a preluat tricoul galben, în timp ce Vakoc a fost plasat al doilea, la egalitate de timp cu polonezul, Intxausti fiind tot al treilea, dar la 4 secunde, în loc de 5 secunde, cum este în ierarhia oficială.

* Din cauza conflictelor care au loc în Gaza, Israelul nu va putea găzdui întâlnirea din Cupa Davis în care urmează să joace cu Argentina între 12 şi 14 septembrie, informează l'Equipe. Federaţia internaţională de tenis a anunţat că întâlnirea, care urma sa aibă loc la Tel Aviv, nu se va putea disputa în niciun alt oraş din Israel, în urma cererii făcute de federaţia argentiniană de tenis.