Ştiri pe scurt: Tenis - Simona Halep în finala turneului de Mare Şlem de la Roland Garros

Simona Halep.
Simona Halep. (NIKOLAY DOYCHINOV / AFP / Getty Images)

Cea mai bună jucătoare română de tenis a momentului, Simona Halep, s-a calificat în premieră într-o finală de Mare Şlem, joi, la Roland Garros, după ce a învins-o pe Andrea Petkovic (Germania/N. 28), cu 6-2, 7-6 (4). Halep, a patra favorită a turneului, s-a impus după o oră şi 30 minute de joc şi şi-a asigurat un cec de 825.000 de euro şi 1.200 puncte. Halep şi-a asigurat deja urcarea pe locul 3 al podiumului WTA începând de luni, indiferent de rezultatul finalei cu rusoaica Maria Şarapova, campioană la Roland Garros în 2012 şi finalistă anul trecut.

* Premierul Victor Ponta a felicitat-o pe jucătoare de tenis Simona Halep pentru calificarea acesteia în finala turneului de la Roland Garros. "O performanţă fabuloasă pentru Simona! Sâmbătă, în finală, 20 de milioane de suporteri vor fi alături!", a postat premierul pe contul său de Facebook.

* Echipele României au reuşit câte două victorii, joi, în prima zi a Campionatelor Mondiale de baschet 3x3 de la Moscova şi sunt în cursa de calificare în optimile de finală.

* Echipa României a fost surclasată de Austria cu scorul de 5-0 (3-0), joi seara, la Mogoşoaia, în primul său meci din turul de elită al preliminariilor Campionatului European de fotbal pentru juniori Under 19.

* Tenismenii români Victor Hănescu, al doilea favorit, si Adrian Ungur, cap de serie nr. 4, au fost învinşi, joi, în optimile de finală ale turneului BRD Arad Challenger, dotat cu premii totale de 35.000 de euro, de către outsideri. Hănescu (32 ani, 85 ATP) a fost întrecut de belarusul Vladimir Ignatik (23 ani, 251 ATP), cu 6-1, 4-6, 6-4, în două ore şi 28 de minute. La rândul său, Ungur (29 ani, 128 ATP) a fost eliminat de uruguayanul Martin Cuevas (22 ani, 464 ATP), venit din calificări, cu 6-3, 6-3.

* Jucătoarea română de tenis Alexandra Dulgheru s-a calificat în sferturile de finală ale turneului ITF de la Marsilia (Franţa), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, după ce a dispus, joi, în optimi, de elveţianca Lara Michel, cu 7-5, 6-3.

* Perechea română Ioana Ducu/Ioana Loredana Roşca s-a calificat în semifinalele probei de dublu feminin din cadrul turneului de juniori de la Roland Garros, învingând, joi, în sferturi, în două seturi, 6-1, 7-6 (3), după o oră şi 12 minute de joc, cuplul spaniol Paula Badosa Gibert/Aliona Bolsova Zadoinov.

* Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan s-a oprit în sferturile de finală ale turneului ITF de la La Marsa (Tunisia), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, joi, după ce a fost învinsă de bulgăroaica Dia Evtimova (N. 8), cu 6-3, 3-6, 6-3.

* Germanul André Greipel (Lotto) a câştigat prima etapă a Turului ciclist al Luxemburgului, devansându-i la un sprint masiv pe danezul Michael Morkov (Tinkoff) şi pe danezul Danny van Poppel (Trek), joi, la Hesperange.

* Starul fotbalului columbian, Falcao, s-a găsit involuntar implicat în campania pentru prezidenţialele din ţara sa, prin difuzarea pe Twitter a unei fotografii care îl arată purtând o insignă în formă de porumbel al păcii, simbolul utilizat de actualul şef al statului, Juan Manuel Santos.

* Fotbalistul spaniol Alberto Moreno, fundaşul stânga al echipei FC Sevilla, câştigătoarea Europa League, a ajuns la un acord cu formaţia engleză FC Liverpool, la care va evolua în următoarele cinci sezoane.

* Trei dintre jucătorii de bază ai selecţionatei Portugaliei, Cristiano Ronaldo, Pepe şi Raul Meireles, accidentaţi, nu vor putea evolua în amicalul cu Mexicul, care va avea loc la Boston (SUA), în cadrul pregătirilor pentru Cupa Mondială de fotbal ediţia 2014.

* Oscar, conducătorul de joc al echipei de fotbal a Braziliei, a fost lăsat liber pentru a asista la naşterea primului său copil, cu o zi înaintea celui de-al doilea meci de pregătire în vederea Mondialului 2014, împotriva Serbiei, a anunţat joi Confederaţia (CBF).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport