Stolojan, despre ipoteza Cioloş lider PNL: Partidul e rănit, partidul nu va accepta uşor pe cineva

Dacă fostul premier Cioloş vrea să intre în politică, n-ar trebui să aibă nicio ezitare în a merge mai departe alături de liberali, consideră fostul lider PDL Theodor Stolojan, precizând că, în acest caz, trebuie să devină membru, căci formaţiunea nu va accepta uşor ca cineva să vină direct la conducere.
Europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan la Congresul Pardului Popular European (PPE)
Europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan la Congresul Pardului Popular European (PPE) (Epoch Times România)

În prezent, politica se face din cadrul unui partid, aşa că dacă Dacian Cioloş vrea să facă politică trebuie să intre într-un partid. Şi dacă acel partid ales de Cioloş va fi PNL, fostul premier va trebui să vină fără pretenţii, să-şi facă o echipă şi să muncească pentru a câştiga încrederea membrilor, căci nu va primi nimic pe tavă, de-a gată, a opinat Theodor Stolojan într-un interviu acordat gândul.info.

Cât despre PNL, acesta este un partid „rănit”, o formaţiune care se ajunstează, după o înfrângere dureroasă la alegerile parlamentare, în faţa momentului 0 al adevărului, un moment în care nici măcar preşedintele Klaus Iohannis nu ar putea veni să impună pe cineva în poziţia de lider, a mai opinat Stolojan.

"Cioloş este un om corect, este un om profesionist. Cioloş trebuie să facă o opţiune. (...) Când discutăm de Cioloş, eu nu mă gândesc neapărat că Cioloş devine preşedintele partidului. Treaba e mult mai complicată. Partidul e în opoziţie, partidul e rănit, partidul nu va accepta uşor aşa pe cineva. Dânsul trebuie să intre în partid, să-şi facă o echipă, să umble prin ţară, să stea de vorbă cu organizaţiile, să spună cine este, să spună ce vrea, să spună ce poate. Treaba nu mai e simplă acum, poate înainte de alegeri ar fi fost posibil, dar nu-i posibil pur si simplu să aduci pe cineva din afară şi să încerci să-l faci preşedintele partidului. Nu merge. N-are cum.

Partidul nu va accepta aşa ceva, sub nicio formă. Deci Cioloş poate fi un candidat la preşedinţia partidului dacă intră în Partidul Naţional Liberal şi dacă va fi, până la Congres, va dura, vor fi câteva luni bune. Deci Cioloş dacă vrea să candideze la preşedinţia PNL trebuie să intre în PNL şi va trebui să-şi facă o echipă şi să meargă din organizaţie în organizaţie să-şi prezinte ideile şi planurile.", a declarat Stolojan.

Articolul integral poate fi citit aici.