Strategia Naţională de Apărare va fi discutată luni la Cotroceni. Pe agenda este şi subiectul Victor Ponta

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis va avea luni, consultări cu liderii formaţiunilor şi partidelor parlamentare pe tema Strategiei Naţionale de Apărare.

Consultările vor avea loc începând cu ora 18:00.

Potrivit unor declaraţii făcute săptămâna trecută de preşedintele Iohannis, la aceste discuţii se va aborda şi subiectul premierului Victor Ponta, faţă de care procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale. În acest context, preşedintele i-a cerut demisia premierului, demisie pe care Ponta a refuzat să şi-o dea.

Amintim că, pe 9 februarie, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat în plenul Parlamentului că, în decursul acestei sesiuni parlamentare, va prezenta legislativului Strategia Naţională de Apărare.

"Respectul faţă de instituţia Parlamentului se exprimă şi în îndeplinirea obligaţiilor care îmi revin în calitate de preşedinte. În decursul acestei sesiuni voi prezenta Parlamentului strategia naţională de apărare în conformitate cu Legea fundamentală", declara Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Opt zile mai târziu, preşedintele a iniţiat procesul de consultări interinstituţionale pentru elaborarea Strategiei Naţionale de Apărare, de care se ocupau fostul consilier prezidenţial George Scutaru - demisionat în circumstanţe încă nelămurite - şi consilierul de stat Sebastian Huluban. Ulterior, atribuţiile au fost preluate de consilierul prezidenţial Ion Oprişor.

Pentru elaborarea Strategiei Naţionale de Apărare, care trebuie înaintată Parlamentului în termen de şase luni de la învestirea în funcţie a preşedintelui, au fost consultate comisiile de apărare ale Parlamentului, reprezentanţi ai societăţii civile, ai mediului academic, ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, scrie Agerpres.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne