Strategia pentru reformarea justiţiei moldovene, discutată la guvern cu ambasadorii SUA şi UE

Justiţie
Justiţie (cna.md)

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, ambasaddorul UE la Chişinău, Peter Michalko, ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, şi consilierul prezidenţial din domeniul justiţiei Olesea Stamate au discutat joi, despre Strategia pentru reformarea justiţiei moldovene.

Şeful interimar al Guvernului a declarat că reformele începute în toate sectoarele de activitate, dar mai ales în justiţie, trebuie să continue indiferent de schimbările politice care au loc în ţară, întrucât lipsa stabilităţii politice nu poate fi o scuză pentru inacţiune.

Potrivit unui comunicat al executivului, ambasadorii prezenţi la discuţie au subliniat importanţa continuării procesului de reformare a justiţiei, indiferent de circumstanţele politice din societate.

Discuţiile au vizat apropiata promulgare, de către instituţia prezidenţială, a Strategiei pentru reformarea justiţiei care are ca scop „depăşirea provocărilor pentru a îmbunătăţi sectorul justiţiei şi demonstrează angajamentul statului de a asigura un sector al justiţiei independent, imparţial, responsabil şi eficient”.

Statele Unite şi Uniunea Europeană sprijină financiar reforma justiţiei în Republica Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe