Strategia pentru reformarea justiţiei moldovene, discutată la guvern cu ambasadorii SUA şi UE

Justiţie
Justiţie (cna.md)

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, ambasaddorul UE la Chişinău, Peter Michalko, ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, şi consilierul prezidenţial din domeniul justiţiei Olesea Stamate au discutat joi, despre Strategia pentru reformarea justiţiei moldovene.

Şeful interimar al Guvernului a declarat că reformele începute în toate sectoarele de activitate, dar mai ales în justiţie, trebuie să continue indiferent de schimbările politice care au loc în ţară, întrucât lipsa stabilităţii politice nu poate fi o scuză pentru inacţiune.

Potrivit unui comunicat al executivului, ambasadorii prezenţi la discuţie au subliniat importanţa continuării procesului de reformare a justiţiei, indiferent de circumstanţele politice din societate.

Discuţiile au vizat apropiata promulgare, de către instituţia prezidenţială, a Strategiei pentru reformarea justiţiei care are ca scop „depăşirea provocărilor pentru a îmbunătăţi sectorul justiţiei şi demonstrează angajamentul statului de a asigura un sector al justiţiei independent, imparţial, responsabil şi eficient”.

Statele Unite şi Uniunea Europeană sprijină financiar reforma justiţiei în Republica Moldova.