Strategie? "Baronul Puilor" şi-a dat demisia din Parlament

Condamnat în primă instanţă încă de la finele anului trecut, Florin Popescu a decis să facă "un gest de onoare" şi să renunţe la funcţia de deputat, însă gurile rele spun că mişcarea - deja consacrată de politicienii noştri - este menită, de fapt, să îl scape de Înalta Curte.
Florin Popescu
Florin Popescu (Epoch Times România)

Supranumit "Baronul Puilor", Florin Popescu a anunţat miercuri, în plen, că îşi dă demisia din Camera Deputaţilor ca "un gest de onoare, de bun-simţ, de demnitate" pentru că a fost condamnat în primă instanţă.

Florin Popescu a argumentat că, având o astfel de pată pe CV, nu doreşte ca prin acţiunile sale să afecteze imaginea Parlamentului, care deja are probleme în acest domeniu.

Politica i-a lăsat "un gust şi de dulceaţă şi gust amar - sunt şi bune şi rele", însă, cel mai important este, în opinia sa, ca "oamenii politici să readucă zâmbetul pe buze cetăţenilor care trec prin perioade dificile".

În decembrie anul trecut, Florin Popescu a fost condamnat de Înalta Curte la doi ani închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că a cerut mită zeci de tone de pui grill pentru a le distribui în campania electorală din 2012.

Cum decizia nu este definitivă, completul de 5 judecători de la Curtea Supremă ar urma sa tranşeze dosarul, însă, acum că şi-a dat demisia din funcţia de deputat, cauza lui Florin Popescu va trebui declinată unei instanţe inferioare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne