STS refuză să facă lumină în chestiunea apelurilor prin care MAI a "justificat" "Jandarmeriada"

Intrare în forţă a trupelor de jandarmi, Piaţa Victoriei, 10 august 2018.
Intrare în forţă a trupelor de jandarmi, Piaţa Victoriei, 10 august 2018. (Epoch Times România)

Reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale au refuzat să precizeze dacă între apelurile de care MAI s-a folosit pentru a-şi "justifica" represiunea contra cetăţenilor prezenţi în Piaţa Victoriei pe 10 august a existat vreo legătură, relatează Digi24.ro. Mai exact, este vorba despre apelurile vizând o presupusă ucidere a doi angajaţi ai Jandarmeriei şi, respectiv, o eventuală spargere a unui magazin fast food din vecinătatea Pieţei, relatează digi24.ro.

„Cu scopul garantării confidenţialităţii şi protecţiei datelor personale şi a vieţii private a persoanelor implicate, precum şi în scopul neprejudicierii investigării faptelor de către organele de urmărire penală, nu vă putem oferi detaliile solicitate”, se arată în răspunsul trimis de STS către Digi FM şi Deutsche Welle.

Reamintim că potrivit informaţiilor care circulă în spaţiul public, în seara mitingului diasporei, intervenţia în forţă a jandarmilor a fost accentuată de vestea primită prin serviciul 112 că doi dintre colegii lor au fost ucişi de către protestatari.

Astfel, colonelul Cătălin Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale de Intervenţie, a declarat că acest apel ar fi venit după momentul pe care presa îl numeşte „Diversiunea Springtime” - un alt apel la numărul 112 în care era raportată spargerea restaurantului din colţul Pieţei Victoria de către protestatari. În cazul în care aceste apeluri chiar au existat (lucru neconfirmat, potrivit Digi24), aşa cum spune reprezentantul Jandarmeriei, amândouă s-au dovedit a fi alarme false.