SUA cere regimului de la Tiraspol să elibereze persoanele condamnate din motive politice

Sovietul Suprem de la Tiraspol
Sovietul Suprem de la Tiraspol (The Epoch Times Romania)

Statele Unite ale Americii au îndemnat administraţia secesionistă de la Tiraspol să elibereze cetăţenii condamnaţi din motive politice.

„SUA denunţă condamnarea lui Ghenadie Ciorba şi Mihail Ermurachi pentru acuzaţii motivate politic pentru exercitarea libertăţii de exprimare şi de întrunire”, se menţionează într-o declaraţie a Biroului pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă al Departamentului de Stat American, citată de Infotag şi Radio Chişinău.

Autorii documentului au îndemnat „autorităţile de facto din Transnistria să elibereze imediat cetăţenii condamnaţi ilegal”.

Potrivit surselor citate, anterior şi Biroul politici de reintegrare a sesizat autorităţile de la Chişinău în legătură cu „condamnarea” din data de 19 iulie curent, a cetăţeanului Republicii Moldova Ghenadie Ciorba, care pe lângă perioada de reţinere nefondată de peste un an urmează a fi privat ilegal de libertate pentru încă 3 ani şi 3 luni în Transnistria.

Acesta a fost reţinut ilegal pe 3 iulie 2020, în oraşul Rîbniţa, când îşi exprima dezacordul cu restricţiile de circulaţie impuse pe perioada pandemiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe