SUA cere Spaniei ca soldaţii americani din ţările africane lovite de ebola să stea în bazele sale militare

Membrii Crucii Roşii Liberiene caută trupuri neînsufleţite în Monrovia, Liberia, în 3 octombrie 2014. Virusul Ebola a afectat puternic serviciile medicale deja slăbite ale ţării.
Membrii Crucii Roşii Liberiene caută trupuri neînsufleţite în Monrovia, Liberia, în 3 octombrie 2014. Virusul Ebola a afectat puternic serviciile medicale deja slăbite ale ţării. (Pascal Guyot/AFP/Getty Images)

Autorităţile americane au cerut Guvernului Spaniei să permită celor peste 3.000 de soldaţi americani ce se întorc din vestul Africii lovite de ebola să stea în bazele sale militare, a declarat pentru RIA Novosti un purtător de cuvânt al Ministerului spaniol al Apărării.

Conform purtătorului de cuvânt, moţiunea a fost deja trimisă autorităţilor spaniole, care încă nu au confirmat dacă oferta este acceptată.

Totuşi, s-a menţionat că ministrul spaniol al Apărării, Pedro Morenes, va anunţa decizia Spaniei în această chestiune în următoarele zile.

Autorităţile americane, a adăugat purtătorul de cuvânt, doresc ca soldaţii lor să se odihnească în bazele militare Rota şi Morón, localizate în sudul Spaniei.

Dacă Spania va fi de acord cu oferta, atunci va trebui să iniţieze o operaţiune medicală specială pentru a evita răspândirea posibilelor cazuri de ebola în rândul populaţiei locale.

ONU a raportat, de asemenea, că a cerut Spaniei permisiunea de a folosi aeroportul Gran Canaria pentru livrarea de ajutoare umanitare către cele mai afectate zone din vestul Africii.

Cea mai gravă epidemie de ebola din istorie a început în sudul Guineei la sfârşitul anului trecut şi la scurt timp s-a răspândit în Liberia, Sierra Leone şi Nigeria. Numărul victimelor este estimat la peste 4.400 de persoane.

Nu există un tratament oficial aprobat pentru virusul ebola şi experţii susţin că prevenirea este singura soluţie în prezent. Câteva ţări, incluzând Rusia, SUA, Anglia, Canada şi Japonia, lucrează în prezent la crearea unui vaccin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe