SUA, după atacarea bazelor ruseşti cu drone: Nu permitem Ucrainei să lovească dincolo de graniţele sale

Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA
Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA (Captură ecran)

Statele Unite au declarat, marţi, că "nu încurajează" Ucraina să efectueze lovituri în interiorul Rusiei. Declaraţia SUA a venit după mai multe atacuri cu drone asupra unor baze aeriene ruseşti, despre care se crede că ar fi fost efectuate de ucraineni, deşi nu au fost revendicate de aceştia.

"Nu permitem Ucrainei să lovească dincolo de graniţele sale. Nu încurajăm Ucraina să lovească dincolo de graniţele sale", a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, citat de Wio News.

"Tot ceea ce facem - tot ceea ce face lumea pentru a sprijini Ucraina - este în sprijinul independenţei Ucrainei", a spus el.

De altfel, nici Price nu a vrut să atribuie Ucrainei atacurile cu drone.

Rusia a declarat că trei persoane au fost ucise şi două avioane au fost avariate în atacurile cu drone de luni. Au fost atacate trei baze aflate în adâncimea teritoriului rusesc.

Experţii cred că Ucraina a pătruns în spaţiul aerian rusesc cu simple drone din epoca sovietică şi nu cu ajutorul asistenţei militare de miliarde de dolari acordate de puterile occidentale de la invazia Moscovei din 24 februarie.

"Oferim Ucrainei ceea ce are nevoie să folosească pe teritoriul său suveran - pe teritoriul ucrainean - pentru a-i înfrunta pe agresorii ruşi", a transmis Price.

Totodată, Price a refuzat să comenteze un raport al Wall Street Journal potrivit căruia Statele Unite au modificat sistemele HIMARS trimise Ucrainei pentru a împiedica tirurile îndreptate spre Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe