SUA: fotografii arată cum Rusia înarmează paramilitarii din Ucraina cu bombe termobarice

Tancuri ruseşti întrând pe teritoriul ucrainean
Tancuri ruseşti întrând pe teritoriul ucrainean (Publicate de Freebeacon)

SLIDE-UL CONTINE IMAGINI SOCANTE, INTERZIS MINORILOR.

UPDATE: După publicarea ştirii au aparut controverse majore despre autenticitatea imaginilor care înfăţişează tancurile ruseşti - şi care au fost publicate de Sen. Inhofe. Aparent, imaginile sunt luate în 2008, când Rusia a invadat Georgia.

Întrebată despre discrepanţe, directorul de comunicare al senatorului, Donelle Harder, a declarat că imaginile au fost prezentate Comitetului senatorial pentru Servicii Armate al SUA de către o delegaţie parlamentară din Ucraina în decembrie.

Sen. Inhofe a declarat, după scandalul declanşat: “Membrii Parlamentului ucrainean care ne-au înmânat aceste fotografii ca şi cum ar fi venit direct de pe camerele foto şi-au făcut un mare deserviciu. Am fost furios când am aflat că au falsificat nişte fotografii luate de AP în 2008. Acest lucru nu înseamnă că nu există numeroase dovezi privind implicarea Rusiei ăn ucraina cu tancuri T-72....”

************

În timp ce Angela Merkel şi Francois Hollande se bucurau de obţinerea unui acord şubred de pace la Minsk, la Washington, conform Freebeacon, un senator american publică fotografii care atestă că Rusia a trimis tancuri pentru a înarma Ucraina şi chiar a folosit arme interzise (bombe termobarice) pentru a lupta împotriva armatei ucrainene.

Deşi autenticitatea fotografiilor a fost pusă la îndoială, senatorul american Jim Inhofe (R., Okla.), care a pus la dispoziţie imaginile, cât şi siteul Freebeacon asigură că acestea au fost verificate cu atenţie.

Imaginile arată că forţele armate ruse au fost mult mai implicate în sprijinirea separatiştilor ruşi decât se credea.

Fotografiile contrazic versiunea oficială a lui Vladimir Putin, care a negat până în prezent implicarea Rusiei în conflictul care se desfăşoară în Ucraina.

În ciuda acestor declaraţii, noile fotografii publicate de Freebeacon implică faptul ca forţele armate ucrainene au fost ţinta blindatelor, bombelor termobarice şi a altor arme avansate ale Rusiei.

Rusia este cunoscută pentru folosirea de bombe termobarice - interzise - în Groznâi, unde acestea au fost folosite pentru a zdrobi rezistenţa armată din oraş. În urma folosirii acestora au fost omorâţi foarte mulţi civili.

Imaginile au fost luate între 24 august şi 5 septembrie în timpul unei incursiuni a armatei Rusiei în estul Ucrainei. Acestea au fost examinate de membrii Comitetului senatorial pentru Armată.

Articolul original al freebeacon, cu fotografii care arată efectele devastatoare ale acestor arme poate fi găsit aici

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.