SUA îşi "schimbă tactica" privind rebelii sirieni

În contextul prezenţei militare ruseşti pe câmpul de luptă sirian, oficialii militari americani au anunţat că vor renunţa la pregătirea unor noi grupuri de rebeli sirieni şi se vor concentra pe cei care deja luptă împotriva ISIL în Siria.
Sediul Pentagonului în districtul Arlington, Virginia, SUA.
Sediul Pentagonului în districtul Arlington, Virginia, SUA. (Captură Foto)

Pentagonul a declarat că va abandona programul său de pregătire a unei noi forţe de rebeli sirieni moderaţi şi în schimb se va concentra pe grupurile de opoziţie deja existente şi care luptă împotriva Statului Islamic în interiorul Siriei, conform RFE/RL.

Secretarul american al apărării Ashton Carter a cerut Pentagonului să ofere arme unui grup select de lideri verificaţi şi unităţilor lor pentru a se putea încerca o ofensivă concentrată în interiorul teritoriului Statului Islamic, susţine o declaraţie a Pentagonului.

Subsecretarul de stat american pentru politică de apărare Christine Wormuth a declarat reporterilor că Pentagonul va furniza liderilor grupurilor respective acele tipuri avansate de echipamente, dar nu şi arme sofisticate precum rachete antitanc sau sisteme portabile de apărare antiaeriană (MANPAD).

Pentagonul a recunoscut că programul său de 500 milioane de dolari, care a implicat pregătirea unor recruţi individuali şi întoarcerea lor pe câmpul de luptă, s-a confruntat cu “provocări semnificative”.

Wormuth a declarat că programul – care a pregătit doar 60 de luptători şi care a fost cu mult în urma obiectivului iniţial de 5.400 de luptători – a fost o “misiune foarte, foarte complexă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe