SUA nu va pune sub acuzare ofiţerul care a împuşcat-o pe Ashli Babbit în Capitoliu

O imagine de pe social media a lui Ashley Babbitt
O imagine de pe social media a lui Ashley Babbitt (Ashli Babbitt/Twitter)

Ofiţerul de poliţie al Capitoliului SUA care a ucis un veteran al Forţelor Aeriene în timpul tulburărilor din 6 ianuarie nu va fi pus sub acuzare, a anunţat Departamentul de Justiţie (DOJ) pe 14 aprilie.

Procuratura SUA pentru Districtul Columbia şi Divizia Drepturilor Civile a DOJ au decis în comun să nu pună sub acuzare ofiţerul care a împuşcat-o pe Babbit în piept de la doi metri cu revolverul din dotare. Babbit se afla în interiorul Capitoliului, era neînarmată şi tocmai trecea printr-o uşa de sticlă, spartă, în momentul în care a fost împuşcată.

Decizia a venit după o „investigaţie aprofundată” asupra incidentului. Ashli ​​Babbitt, o tânără de 35 de ani, s-a alăturat altora pătrunzând ilegal în Capitoliul SUA din Washington în timpul unei sesiuni comune a Congresului, în ianuarie.

"Oficialii au examinat filmările postate pe reţelele de socializare, declaraţiile ofiţerului implicat şi ale altor ofiţeri şi martori la evenimente, dovezi fizice de la locul împuşcării şi rezultatele unei autopsii", a spus DOJ într-un comunicat.

„Pe baza acestei anchete, oficialii au stabilit că nu există probe suficiente pentru a susţine urmărirea penală.”

Mark Schamel, un avocat reprezentant al ofiţerului, a afirmat pentru Epoch Times într-o declaraţie prin e-mail: „Aceasta este singura concluzie corectă după evenimentele din 6 ianuarie. Locotenentul a exercitat profesionalism şi o reţinere fantastică în apărarea şi protejarea membrilor Congresului”.

Numele ofiţerului rămâne secretizat.

„Deşi este nefericit faptul că locotenentul a trebuit să recurgă la forţă letală, el a tras doar o singură lovitură asupra singurei persoane care a încercat să treacă de uşile încuiate şi baricada improvizată care fusese ridicată. A făcut acest lucru după ce s-a identificat în mod clar şi a ordonat mulţimii să nu treacă prin baricadă”, a adăugat Schamel. „A folosit o reţinere extraordinară, trăgând doar o singură lovitură, iar acţiunile sale au împiedicat masele să pătrundă şi să transforme o zi oribilă din istoria americană în ceva mult mai rău”.

Familia lui Babbitt a fost informată înainte ca decizia să fie anunţată public.

Terrell Roberts, un avocat al familiei, a declarat pentru The Epoch Times că decizia a fost „descumpănitoare”.

„Mi se pare năucitor, având în vedere circumstanţele - este un caz clar de împuşcare a unei persoane neînarmate fără nicio justificare legală, habar n-am avut de decizia lor”, a spus Roberts.

Familia intenţionează să continue un proces împotriva ofiţerului pentru utilizarea excesivă a forţei.

Moartea lui Babbitt a fost cauzată de împuşcătura care a lovit-o în umărul stâng, s-a pronunţat săptămâna trecută cabinetul medicului legist şef din D.C. Motivul morţii este omuciderea.

DOJ a declarat că ancheta sa a încercat să analizeze dacă ofiţerul a încălcat legile federale.

„Ancheta nu a dezvăluit nicio dovadă care să stabilească dincolo de orice îndoială rezonabilă că ofiţerul a comis în mod intenţionat o încălcare a 18 U.S.C. Secţiunea 242 ", a declarat acesta.

„În mod specific, ancheta nu a evidenţiat nicio dovadă care să stabilească faptul că, la momentul în care ofiţerul a tras o singură lovitură asupra doamnei Babbitt, ofiţerul nu a crezut în mod rezonabil că este necesar să facă acest lucru în apărarea personală sau în apărarea membrilor Congresul şi a altora, care evacuau Camera Reprezentanţilor. Recunoscând pierderea tragică a vieţii şi oferind condoleanţe familiei doamnei Babbitt, Procuratura SUA şi Departamentul de Justiţie al SUA au închis ancheta cu privire la această chestiune".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe