SUA pune pe lista neagră încă 20 de firme chineze acuzate ca fiind părtaşe la abuzurile împotriva drepturilor omului comise în Xinjiang

Departamentul de Stat, Washington - 19 septembrie 2018
Departamentul de Stat, Washington - 19 septembrie 2018 (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Administraţia Biden a plasat, vineri, noi companii din China, Rusia şi Iran, pe lista neagră, acestea fiind implicate în abuzuri împotriva drepturilor omului, inclusiv peste douăzeci de entităţi chineze vizate pentru abuzuri şi monitorizare video în provincia Xinjiang.

Printre acestea se numără compania de IT Shenzhen Cobber, Academia Chineză de Electronică şi Tehnologia Informaţiei şi Leon Technology. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, Wang Wenbin, a promis „toate măsurile necesare” drept represalii la măsura adoptată de SUA.

Un editorial publicat în Global Times, portavocea Partidului Comunist Chinez, a promis „represalii neîncetate” pentru noua listă neagră adoptată de SUA pentru abuzuri comise în Xinjiang şi Hong Kong.

Editorialul conţinea o idee care este repetată de presa chineză controlată de stat: „Administraţia Biden repetă vechile apucături ale administraţiei Trump, ceea ce înseamnă că va repeta eşecul acesteia”.

Articolul Global Times mai mentiona că „evoluţia va demonstra că echipa lui Biden este la fel de incompetentă ca aceea a predecesorului său, manifestând lipsă de imaginaţie în cadrul acestui impas”.

Luna trecută, cinci entităţi chineze au fost vizate pentru „acceptarea sau utilizarea muncii forţate şi implementarea campaniei de represiune din Republica Populară Chineză împotriva grupurilor minoritare musulmane uigure din regiunea autonomă Xinjiang”, această listă fiind acum extinsă mult.

În general, companiile plasate pe "lista de entităţi" întâmpină obstacole uriaşe dacă solicită licenţe de la Departamentul Comerţului pentru a importa mărfuri din SUA, făcând comerţul cu companii americane extrem de dificil, dacă nu imposibil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe