SUA umilită în Siria: Avion rusesc se apropie de un avion american pentru a-l identifica

Tensiunile dintre SUA şi Rusia în spaţiul aerian sirian, unde forţele lor aeriene desfăşoară campanii de atacuri aeriene separate, continuă să se amplifice.
Pilot rus pozează lângă cabina unui avion de luptă Su-25M la baza aeriană Hmeimim din Siria.
Pilot rus pozează lângă cabina unui avion de luptă Su-25M la baza aeriană Hmeimim din Siria. (Captură Foto)

Un avion de luptă rusesc s-a apropiat de un avion de luptă american deasupra Siriei în 10 octombrie pentru a-l identifica, “nu pentru a-l speria”, a susţinut miercuri agenţia rusă de ştiri ITAR-TASS, citând Ministerul rus al Apărării.

Ministerul a declarat că avionul său Su-30CM s-a aflat la 2 sau 3 km distanţă de avionul american.

Washingtonul a declarat marţi că avioanele americane şi ruseşti au ajuns în raza de identificare vizuală deasupra Siriei, unde foştii inamici din Războiul Rece desfăşoară campanii de bombardamente separate.

În 30 septembrie, forţele aeriene ruseşti au început o campanie de bombardare a poziţiilor Statului Islamic (ISIL) în Siria, la cererea guvernului din Damasc. Totuşi, SUA şi aliaţii săi acuză Moscova că urmăreşte doar să îl susţină pe preşedintele Bashar al-Assad şi, în consecinţă, atacă poziţiile grupurilor de opoziţie şi mai puţin pe cele ale ISIL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe