SUA va sprijini reformele iniţiate de Ministerul Apărării din R.Moldova

(EMMANUEL DUNAND / AFP / GettyImages)

Statele Unite ale Americii urmăresc cu atenţie evenimentele din Republica Moldova şi susţin în continuare parcursul european al acesteia. Declaraţia a fost făcută de Evelyn Farkas, adjunctul Asistentului Secretarului Apărării al SUA, în cadrul întrevederii de lucru cu ministrul interimar al Apărării, Igor Panfile.

Oficialul american a apreciat contribuţia Armatei Naţionale la operaţiunea KFOR şi a specificat că SUA va sprijini reformele iniţiate de Ministerul Apărării, prin acordare de expertiză, instruirea militarilor, dar şi prin oferire de suport în alte domenii importante.

În cadrul întrevederii Igor Panfile a menţionat că pentru Republica Moldova este foarte importantă colaborarea cu SUA în domeniul apărării şi a adus mulţumiri adjunctului Asistentului Secretarului Apărării al SUA pentru suportul acordat în reformarea sistemului de apărare, prin intermediul programelor de asistenţă.

„Peste 400 de militari ai Armatei Naţionale au beneficiat de studii de calitate datorită programului de Educaţie şi Instruire Militară Internaţională (IMET), lansat de către Departamentul de Stat al SUA în anul 1994. Aceşti ofiţeri şi subofiţeri – instruiţi în cele mai bune şcoli militare – constituie elita armatei moldoveneşti şi sunt cei care contribuie activ la derularea reformelor în sectorul de securitate şi apărare”, a menţionat Igor Panfile.

Evelyn Farkas a vizitat Republica Moldova în componenţa delegaţiei SUA, condusă de Adjunctul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, care s-a aflat la Chişinău pe parcursul zilei de 30 martie curent.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe