SUA: Zeci de mii de albine agresive au omorât un câine

Cercetătorii au descoperit în mierea de albine o substanţă crucială pentru sănătatea albinelor şi care poate explica de ce mierea a fost considerată de milenii bună pentru organism
Cercetătorii au descoperit în mierea de albine o substanţă crucială pentru sănătatea albinelor şi care poate explica de ce mierea a fost considerată de milenii bună pentru organism (Ralph Orlowski / Getty Images)

Un stup de albine, ce adăpostea aproximativ 200.000 de indivizi, a fost distrus de echipe specializate la cererea autorităţilor locale din Waco, SUA, în urma apelurilor efectuate de una din persoanele atacate de albine, a notat Free Beacon.

Poliţia din Waco, Statele Unite, a fost apelată luni de o femeie atacată de mai multe albine agresive. Autorităţile de la controlul animalelor ajunse la faţa locului au descoperit o situaţie incredibilă: zeci de mii de albine atacau oamenii, câinii şi se comportau foarte agresiv în general, aparent fără niciun motiv.

Poliţia a chemat la faţa locului echipele de exterminare cât şi pompierii pentru a investiga problema. Stupul principal al albinelor, care adăpostea între 200.000 şi 300.000 de albine, a fost descoperit într-o încăpere veche. După mult efort autorităţile au reuşit să distrugă stupul de albine cu ajutorul echipei de exterminare.

Aproape toţi cei prezenţi la faţa locului au fost înţepaţi de albine. O mare parte dintre albine au fost omorâte de asemenea, chiar dacă multe dintre ele au mai bântuit puţin prin vecinătate.

În spatele curţii, în apropierea stupului, au fost găsiţi şi trei câini atacaţi de albine. Unul era mort, altul era într-o condiţie critică iar al treilea era rănit, dar va supravieţui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe