Suedia intensifică operaţiunile militare din Gotland ca răspuns la tensiunile dintre Rusia şi NATO

Nave ruseşti ancorate în enclava Kaliningrad, situată între Polonia şi statele baltice, 19 iulie 2015.
Nave ruseşti ancorate în enclava Kaliningrad, situată între Polonia şi statele baltice, 19 iulie 2015. (Captură Foto)

Forţele armate ale Suediei au anunţat, joi, că vor intensifica exerciţiile militare de pe insula Gotland din Marea Baltică, transmite agenţia Reuters.

Evoluţia survine pe fondul creşterii tensiunilor între Rusia şi NATO, deşi Suedia nu este membră a Alianţei.

Insula Gotland este situată la circa 330 de km de Kaliningrad, unde se află cartierul general al Flotei Baltice a Rusiei şi mai multe focoase nucleare ale armatei ruse.

„Începând de azi, vom avea patrule care vor putea fi observate în diverse locuri, inclusiv în Visby”, a declarat purtătorul de cuvânt al regimentului din Gotland, Tomas Anshammar. În 2019, Suedia a instalat în Gotland, cea mai mare insulă suedeză, un sistem modernizat de apărare împotriva rachetelor sol-aer.

Săptămâna trecută, comandantul armatei suedeze a afirmat că strategia naţională de securitate ar fi complet subminată dacă NATO ar accepta să renunţe la orice extindere în viitor şi să îşi reducă unele activităţi în Europa, la presiunea Rusiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe