Suedia: migranţi învinuiţi pentru o epidemie de violuri şi abuzuri la festivaluri

Suedia este zguduită de noi cazuri de viol şi molestare sexuală la două festivaluri de muzică. Conform poliţiei şi victimelor, atacurile sexuale ar fi fost comise de tineri refugiaţi.
Imagine din timpul festivalului suedez de muzică Bravalla. Mai multe femei au raportat agresiuni sexuale comise împotriva lor editiţia din 2016 a acestui festival.
Imagine din timpul festivalului suedez de muzică Bravalla. Mai multe femei au raportat agresiuni sexuale comise împotriva lor editiţia din 2016 a acestui festival. (Captură Foto)

Poliţia din Suedia investighează cinci cazuri de violuri şi aproximativ 40 de cazuri de hărţuire sexuală la două festivaluri de muzică desfăşurate în weekend. Cazurile recente vor nemulţumi şi mai mult activiştii care urmăresc ca guvernul suedez să pună capăt politicilor generoase privind migranţii.

Suedia a primit peste 162.000 de refugiaţi din Orientul Mijlociu şi Africa în 2015, cel mai mare aflux înregistrat de vreo ţară europeană pe cap de locuitor. Majoritatea migranţilor provin din Afganistan, Somalia şi Siria. Dar politica graniţelor deschise şi beneficiile sociale generoase oferite migranţilor au transformat ţara, de-a lungul anilor, dintr-o naţiune cu unele dintre cele mai scăzute rate ale criminalităţii în capitala europeană a violurilor.

Cea mai recentă rundă de atacuri sexuale a avut loc în weekendul trecut la Putte I Parken, un festival cu intrare liberă în Karlstand, conform ziarului britanic The Telegraph.

“Tineri străini” au fost învinuiţi de poliţie pentru atacurile ce au avut loc la unul dintre festivaluri şi cel puţin doi migranţi minori neînsoţiţi au fost arestaţi.

Poliţia a înregistrat cinci rapoarte de violuri şi 12 rapoarte de molestare sexuală la Bravalla, cel mai mare festival de muzică din Suedia, şi 35 de rapoarte de molestare la Putte I Parken, unde cea mai tânără victimă a avut doar 12 ani.

Doi dintre cei şapte tineri acuzaţi de “hărţuire agresivă” la cel de-al doilea festival erau refugiaţi minori neînsoţiţi, care trăiesc aparent într-un centru de acomodare din apropierea locului de desfăşurare a festivalului.

Rapoartele sunt similare celor înregistrate la un festival de muzică suedez în august 2015.

În plus, patru lucrători sociali suedezi au fost ucişi la centrele de azil din Suedia în acest an. Luna trecută, o femeie suedeză în vârstă de 22 de ani a fost înjunghiată mortal de un tânăr musulman din Etiopia.

Noile rapoarte privind atacurile sexuale comise de solicitanţi de azil la festivalurile de muzică suedeze au declanşat un răspuns puternic din partea activiştilor, politicienilor şi artiştilor.

O fată de 15 ani, care a cerut să rămână anonimă, a declarat ziarului Expressen că 5 dintre cele 6 prietene ale sale au fost molestate sexual de “tineri străini” în timpul evenimentului din Karlstad.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe