Supra-acidificarea corpului este singura cauza care sta la baza tuturor bolilor

.
. (photos.com)
Corpul nostru au fost conceput pentru a fi sanatos, zvelt si energic. Am fost creati cu o piele neteda, supla si o minte iute, alerta. In schimb, suntem supraponderali - obositi si lenti.

Dr. Robert O. Young - prin Noua Biologie - declara pur si simplu ca supra-acidificarea corpului este singura cauza care sta la baza tuturor bolilor. In schimb, biologia veche bazata pe activitatea lui Louis Pasteur, - sfarsitul anilor 1800, afirma ca boala provine din germenii care invadeaza organismul din exterior.

Dr. Young a constatat ca atunci cand organismul este in echilibru alcalin sanatos, virusii si bacteriile nu se pot dezvolta bine. Ganditi-va la corpul dvs. ca la un acvariu cu pesti. Ganditi-va la importanta mentinerii integritatii fluidelor interne ale corpului in care "inota" in fiecare zi celulele noastre. Sa ne imaginam un acvariu a carui filtru de aer este montat la teava de esapament a unei masini. Apa din acvariu devine plina monoxid de carbon. La fel, reducerea pH-ului alcalin, crearea mediului acid, pune in pericol starea de sanatate a celulelelor si organelor noastre. Poluarea aerului, fumatul, drogurile, consumul excesiv de alimente, supra-consumul de alimente acide compromite echilibrul delicat al fluidelor alcaline interne. Unii dintre noi au acvariul (organismul) abia in masura sa sprijine viata. De multe ori acesta reuseste cumva sa lupte de la o zi la alta. Nivelul pH-ului (acid-alcalin) in lichidele noastre interne afecteaza fiecare celula din corpul nostru. Intregul proces metabolic depinde de un mediu intern alcalin echilibrat.

Cum stim daca organismul nostru este acidificat?

Grasimea este o problema de aciditate! Dr. Young a aratat ca, grasimea este de fapt o problema de supra-acidificare. Organismul creeaza celulele adipoase pentru a transporta acizii departe de organele vitale, astfel incat acesti acizi sa nu sufoce organele. Grasimea ne salveaza viata !!!

La celalalt capat al spectrului de sanatate, drojdia si ciuperca produse intr-un corp prea acid vor reduce absorbtia chimica si mecanica a tot ceea ce manancam. Acest lucru face ca multi oameni sa devina extrem de slabi, lucru care nu este mai sanatos decat opbezitatea. Fara proteine, organismul nu poate reface tesuturile noi sau produce enzimele, hormonii, sau sute de componente chimice necesare pentru energie in celule si organism. Oboseala, boala, precum si modificarile de greutate corporala sunt rezultatele. Organismele sanatoase nu sunt supraponderale sau subponderale. Un organism sanatos natural isi mentine greutatea sa proprie ideala.

Alergii

Toxinele produse in cadrul unui organism prea acid, lipsit de oxigen, pot produce un spectru larg de reactii alergice severe.

Oboseala

Oboseala este principalul simptom al unui organism prea acid. Toxinele produse in organism, un mediu acid reduce absorbtia de proteine si minerale, care, la randul sau, slabeste capacitatea organismului de a produce en zime si hormoni. Acest lucru, de asemenea, interfereaza cu reconstructia celulelor si a altor componente necesare productiei de energie. Rezultatul este oboseala!

Apa alcalina

Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l invatam este sa ne hidratam organismul!!! La fel ca si pamantul pe care traim, trupul nostru este 70% apa. Alimentatia bogata in alimente acide, cum ar fi carnea, cerealele, produse lactate, paine, lucruri care produc deseuri de acid in organism. Deseurile de acid patrund in singe. Daca exista prea multe deseuri de manevrat, acestea sunt depozitate in diverse organe precum inima, pancreas, ficat, colon, precum si in alte locatii. Acest proces se poate numi "procesul de imbatranire". Pentru a incetini si de a inversa acest proces, trebuie sa incepem eliminarea acizilor din sange si tesuturi prin consumul de apa alcalina cu un pH intre 9 si 11. Astfel vom neutraliza deseurile daunatoare depozitate, eliminandu-le din tesuturi.

Adultii pierd, in medie, aprox. 2,5 litri de apa /zi prin transpiratie, expiratie, urina si scaun. Oamenii foarte activi pierd chiar mai mult, iar diabeticii pierd aproape 4 litri/zi pentru a elimina excesul de acizi. Asadar, trebuie, cel putin, sa inlocuiti ceea ce pierdeti. Sanatatea deplina necesita insa mai multe lichide. Daca veti consuma doar atit cat sa acoperiti pierderile, organismul nu va avea surficienta apa pentru a curata toti acizii din organism. Legumele contin 90 % apa, asa ca o alimentatie bazata pe legume si plante va va ajuta sa pastrati hidratarea optima a organismului. Chiar si asa, tot trebuie sa beti zilnic cel putin 4 litri de apa alcalina, energizata. Un litru /zi este un punct de pornire bun pentru multi oameni, cantitatea de apa bauta putand fi apoi marita treptat, pana cand aceasta schimbare devine o obisnuinta pe care s-o pastrati toata viata.

Asigurati-va ca apa care o beti este alcalina, cu pH peste 8, adaugand la fiecare litru de apa 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Daca vreti sa scapati repede de acizi, mai puteti utiliza 3 lingurite de bicarbonat de sodiu la un litru de apa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură