Surpriză de proporţii pentru vameşii moldoveni. Cum a trecut Maia Sandu graniţa?

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova
Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova (facebook.com/PAS)

Nu mică a fost surpriza vameşilor moldoveni de la punctul de frontieră Leuşeni (între România şi Moldova) când au văzut-o stând la rând în automobil, ca orice cetăţean obişnuit, pe însăşi preşedinta ţării lor, Maia Sandu. Întoarsă dintr-un weekend petrecut în România, Sandu a stat la coadă în vamă şi a refuzat să profite de statutul său de înalt demnitar pentru a trece frontiera înaintea celorlalţi oameni care aşteptau şi ei.

Potrivit unor surse citate de Realitatea.md, Maia Sandu a refuzat categoric să beneficieze de facilităţi. Chiar dacă angajaţii frontierei au insistat de câteva ori, aceasta şi-a continuat drumul aşteptându-şi rândul. Cazul a avut loc în acest weekend.

„Erau multe maşini în rând, iar în timp ce un colaborator al Poliţiei de Frontieră aduna actele oamenilor, a observat-o şi pe Maia Sandu. I-au propus să treacă cu maşina fără a sta în mulţime, însă aceasta a refuzat din start”, a declarat sursa.

Ulterior, de maşina în care se afla preşedinta statului s-au mai apropiat alţi doi angajaţi.

„Au mers şi alţi doi colegi şi i-au propus acelaşi lucru, să treacă pe un culoar separat, să nu stea în rând, iar în scurt timp vor fi gata şi actele. Însă au primit acelaşi răspuns”, a mai adăugat sursa.

Astfel, Maia Sandu şi-ar fi continuat drumul fără a se evidenţia din mulţime şi a face uz de privilegiile prezidenţiale.

Reamintim că preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu a fost recent în România, unde a urcat pe vârful Moldoveanu, din Munţii Făgăraş. Sandu a postat o fotografie cu ea în vârful muntelui pe contul său de Instagram, fotografia stârnind un val de comentarii apreciative.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne