Suspansul continuă: CCR amână, pentru a patra oară, judecarea sesizării care l-ar putea scăpa pe Dragnea de dosar

Valer Dorneanu
Valer Dorneanu (Mihut Savu / Epoch Times)

Curtea Constituţională a amânat, pentru a patra oară consecutiv, pentru data de 5 iunie, judecarea sesizării depuse de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, pe completurile de trei judecători de la Înalta Curte.

Sesizarea lui Iordache a fost făcută pe 25 martie, când autorul OUG 13, lăsat de Dragnea şef peste Camera Deputaţilor, s-a adresat Curţii. Mişcarea este în folosul lui Liviu Dragnea, miza fiind anularea condamnării în primă instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive.

Mai exact, dacă CCR se va pronunţa în favoarea sesizării, sentinţa în primă instanţă ar putea fi desfiinţată, dosarul reluat.

În acelaşi timp, CCR a respins astăzi, cu majoritate de voturi, sesizarea liberalilor care viza suspendarea procedurii de judecată a cererii depuse de Florin Iordache, argumentul principal fiind că pesedistul nu era îndrituit să facă o astfel de sesizare.

Tot astăzi, Înalta Curte este aşteptată să dea o sentinţă definitivă în dosarul angajărilor fictive. Asta dacă nu vom vedea şi în acest caz o nouă amânare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne