Susţinători ai PCRM şi PSRM au protestat în sprijinul lui Stoianoglo. Ministrul Justiţiei din RM: Lupta cu corupţia va continua

Protest al socialiştilor şi comuniştilor în susţinerea lui Stoianoglo
Protest al socialiştilor şi comuniştilor în susţinerea lui Stoianoglo (socialistii.md)

Câteva sute de persoane, la îndemnul deputaţilor din Blocul comuniştilor şi socialiştilor, au protestat duminică în faţa Parlamentului pentru a-l susţine pe Procurorul General suspendat din funcţie, Alexandr Stoianoglo bănuit de infracţiuni de corupţie şi plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Protestatarii au scandat lozincile: ”Libertate lui Stoianoglo!”, ”Jos Maia Sandu!”, ”Nu dictaturii!”, ”Demisia!”.

Vicepreşedintele Partidului Socialiştilor Vlad Bătrâncea, dar şi alţi vorbitori, au acuzat Partidul Acţiune şi Solidaritate de faptul că ar încerca să reinstaureze statul capturat.

La eveniment au participat liderii socialiştilor şi comuniştilor, Igor Dodon şi respectiv Vladimir Voronin.

Vladimir Voronin a declarat în faţa protestatarilor că guvernarea PAS ar fi finanţată de către „patronii lor din aşa-zisa Uniune Europeană”, iar lupta cu corupţia nu înseamnă lupta cu Procurorul General. „Puterea vrea procurorul ei, de buzunar”.

Participanţii la miting au adoptat o rezoluţie în care au cerut eliberarea lui Stoianoglo, „restabilirea statului de drept” şi încetarea „derapajelor anticonstituţionale în sistemul de drept”.

În imediata apropiere a protestului a avut loc o contra-demonstraţie. Participanţii la acest eveniment au cerut ca Dodon şi Voronin să stea la închisoare. Totodată, aceştia au ţinut să atenţioneze că lui Stoianoglo nu i-au fost încălcate drepturile, întrucât „se simte foarte bine la el acasă”.

În contextul dat, ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a scris pe pagina sa de socializare că protestatarii de duminică sunt puţinii care doresc „ca hoţii să fie lăsaţi în pace şi/sau să fure mai departe”. Însă majoritatea cetăţenilor R. Moldova sunt de altă părere. Ei doresc ca hoţii să stea la puşcărie. Indiferent de statutul celui care fură şi de câţi bani are în buzunar. De aceea, lupta anticorupţie trebuie să continue. Şi va continua, a conchis acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe