Sute de morţi şi răniţi în urma ciocnirilor sângeroase dintre fanii a două echipe de fotbal din Indonezia

Cel puţin 125 de persoane au fost ucise şi alte peste 320 au fost rănite în timpul unei încăierări sângeroase între fanii a două echipe de fotbal. Poliţia a folosit gaze lacrimogene în încercarea de a opri violenţele de pe teren, au anunţat duminică autorităţile.

Ofiţerii au tras cu gaze lacrimogene în încercarea de a dispersa suporterii agitaţi ai echipei gazdă învinse, care au invadat terenul după fluierul final la Malang, Java de Est, sâmbătă seara, a declarat presei şeful poliţiei din regiune, Nico Afinta.

"Totul devenise anarhic. Au început să atace ofiţerii, au avariat maşini", a declarat Nico, citat de Reuters, adăugând că intervenţia forţelor de ordine a avut loc când fanii au fugit spre o poartă de ieşire.

Unii oficiali locali estimaseră bilanţul victimelor la 174 de morţi, dar viceguvernatorul din Java de Est, Emil Dardak, a declarat că numărul victimelor a fost revizuit ulterior la 125.

Este posibil ca cifra anterioară să fi inclus decese dublate, a spus el.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei din Java de Est a declarat că 323 de persoane au fost rănite, faţă de numărul iniţial de 180.

Dezastrul de pe stadion pare să fie cel mai grav din lume din ultimele decenii.

Imagini video de pe canalele locale de ştiri au arătat cum fanii au intrat pe teren după ce Arema FC a pierdut cu 3-2 în faţa Persebaya Surabaya în jurul orei 22.00 (15.00 GMT). În imagini pot fi văzute încăierări între fanii celor două echipe, nori de gaze lacrimogene şi de persoane inconştiente scoase de pe stadion.

Multe victime aflate la spitalul Kanjuruhan din apropiere au suferit traumatisme, dificultăţi de respiraţie şi lipsă de oxigen din cauza numărului mare de persoane aflate la faţa locului afectate de gazele lacrimogene, a declarat paramedicul Boby Prabowo.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.