Sute de persoane arestate după o revoltă la o tabără de refugiaţi din Bulgaria

Aproximativ 2.000 de imigranţi s-au încăierat cu forţele de ordine la un centru de primire a refugiaţilor din Bulgaria, protestând împotriva impunerii unor noi reguli privind accesul la centrul respectiv. Zeci de poliţişti au fost răniţi şi sute de imigranţi au fost arestaţi.
Ciocniri violente între poliţie şi imigranţi la un centru de primire a refugiaţilor din oraşul bulgar Harmanli, 24 noiembrie 2016.
Ciocniri violente între poliţie şi imigranţi la un centru de primire a refugiaţilor din oraşul bulgar Harmanli, 24 noiembrie 2016. (Captură Foto)

Premierul bulgar susţine că aproximativ 300 de imigranţi au fost arestaţi după o revoltă în cea mai mare tăbără de refugiaţi din Bulgaria, în timpul căreia cel puţin 24 de ofiţeri de poliţie au fost răniţi.

“Aproximativ 300 de imigranţi, şase dintre ei consideraţi a fi o ameninţare la adresa securităţii naţionale, au fost arestaţi”, a declarat premierul bulgar Boiko Borisov la postul de radio public BNR în primele ore ale zilei de vineri, după ce a vizitat tabăra.

Oficialii bulgari au declarat că între 1.500 şi 2.000 de imigranţi au fost implicaţi în violenţele de joi la centrul de recepţie a refugiaţilor din oraşul Harmanli, situat în apropierea frontierei cu Turcia.

Mulţimea, alcătuită în principal din refugiaţi din Afganistan, aparent a dat foc mai multor cauciucuri şi au aruncat cu pietre asupra unui efectiv de peste 200 de poliţişti şi pompieri, protestând împotrivă unei noi reguli impuse care interzice ca imigranţii să părăsească centrul, ca o precauţie medicală.

Tensiunile s-au amplificat în zonă, localnicii protestând şi cerând închiderea taberei de refugiaţi.

Imigranţii care fug de violenţele din Orientul Mijlociu şi-au creat o cale spre ţara balcanică în ciuda faptului că guvernul bulgar a ridicat un gard de-a lungul graniţei cu Turcia.

Aproximativ 13.000 de imigranţi, majoritatea provenind din Afganistan, se află în prezent în Bulgaria, conform statisticilor oficiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe