Tabăra lui Trump se mai pricopseşte cu un discipol al Goldman Sachs

După numirea unui fost partener al Goldman Sachs, Steve Mnuchin, în funcţia de Secretar al Trezoreriei, NBC News a raportat că Gary Cohn de la Goldman Sachs a fost selectat pentru funcţia de director al Consiliului Economic Naţional.
Gary Cohn, preşedinte şi director de operaţiuni la Goldman Sachs.
Gary Cohn, preşedinte şi director de operaţiuni la Goldman Sachs. (Captură Foto)

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, i-a oferit lui Gary Cohn, preşedinte şi director de operaţiuni la Goldman Sachs, un post cheie în economia ţării – cel de director al Consiliului Economic Naţional – şi funcţia de asistent al preşedintelui pentru politică economică, conform unor surse apropiate de Cohn, care au discutat cu NBC News.

Este neclar dacă Gary Cohn va accepta postul dar, aparent, el a purtat discuţii la sfârşitul lunii trecute privind o eventuală demisie din Goldman.

Atât Steve Mnuchin, care a fost ales de Trump pentru funcţia de Secretar al Trezoreriei, cât şi consilierul Steve Bannon (fost redactor şef la Breitbart News) au lucrat la Goldman Sachs, pe care Trump a atacat-o în timpul campaniei sale prezidenţiale. Trump a declarat că Goldman Sachs este un exemplu pentru modul în care interesele corporatiste şi financiare influenţează politicienii şi l-a criticat pe fostul său oponent Ted Cruz pentru contractarea unui împrumut de la organizaţia financiară.

Gary Cohn a confirmat că preşedintele ales Trump i-a oferit postul de director al Consiliului Economic Naţional şi de asistent al preşedintelui pentru politică economică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe