Taiwanul, zguduit de al doilea cutremur puternic. Clădiri şi poduri s-au prăbuşit

Taiwanul, lovit de un ala doilea cutremur puternic
Taiwanul, lovit de un ala doilea cutremur puternic (Youtube - captură ecran)

Un cutremur cu magnitudinea 6,8 pe scara Richter a zguduit duminică o mare parte din Taiwan. Seismul a survenit după cel produs sâmbătă, care a avut magnitudinea 6,4, potrivit Biroului Central de Meteorologie din Taiwan (CWB).

Cutremurul de duminică a avut loc în jurul orei locale 14:44, şi a avut epicentrul în comitatul Taitung, un oraş din partea de est a insulei. CWB a precizat că seismul a fost înregistrat la o adâncime relativ mică, de 7 kilometri.

Iniţial, US Geological Survey a raportat că seismul a înregistrat o magnitudine de 7,2, dar a revizuit-o la 6,9, totuşi o valoare mai mare decât cea estimată de CWB.

Duminică au fost emise avize de tsunami după ce cutremurul s-a produs de-a lungul coastelor pe o rază de 300 de kilometri de judeţul Taitung. Avertizările nu au semnalat valuri înalte.

Videoclipurile postate pe reţelele de socializare arată că au fost distruse clădiri, au fost avariate infrastructuri critice precum poduri şi drumuri şi chiar şi The Washington Post a raportat că un tren a deraiat.